BIX Magazin
2019-02-17
6 tulajdonság, amire minden jó vezetőnek szüksége van!
2017-08-04
-
SuperAdmin

Van egy sikerre ítélt ötleted, egy szuper víziód, ületi terved és csapatod. Minden adott egy erős kezdéshez. Elindulsz az úton, növekedni kezd a vállaltod, új embereket alkalmazol, szintet szeretnél lépni. A költségvetésed azonban nem bírja a gyors tempót, könnyen csökken nehezen nő, az újakkal több időt kellene töltened, egyetlen mutatód emelkedik magabiztosan a stressz szinted. Az érzelmeid átveszik az irányítást kommunikációd felett, jó vezetőből, empátiamentes főnök felé haladsz.

Nyugodj meg, vegyél egy nagy levegőt és helyezd központba ezt a 10 tulajdonságot a legnehezebb órákban is, hiszen TE vagy a kulcsa minden folyamatnak.

ŐSZINTE

Lényegtelen milyen etikai kódex alapján dolgozol, amikor egy csapatért vagy felelős emelned kell a tétet. Cégedre és alkalmazottaidra egy tükörként gondolj, úgy fognak viselkedni és működni, ahogyan azt tőled látják. Ha őszinte vagy és döntéseid etikusak és igazságosak, követni fognak téged ebben.

DELEGÁL

Megalkotni a saját céged működésének elveit, megszervezni a feladatokat az egyik legfontosabb dolog a biztos alapokhoz. Viszont ha nem kezdesz el bízni a saját kollégáidban és csak saját gondolataid után mész, sose fogod új szintre emelni cégedet. Ha képes vagy delegálni egyes feladatokat, attól még erősebb vezetővé avanzsálsz. Keresd meg a megfelelő embert a feladathoz, ha olyan munkát végez, amin szívesen dolgozik, sokkal produktívabb lesz. Ezzel nem csak azt bizonyítod, hogy bízol a csapatodban, de plusz időt is felszabadítasz magadnak azokra a fontos feladatokra, amik nem delegálhatóak. Megteremted az egyensúlyt és lesz egy sokkal elszántabb, produktívabb csapatod.

KOMMUNIKATÍV

Lehet, hogy te tisztán látod a céljaidat és a terveidet, de sajnos az nem elég a csapatmunkához. Minél érthetőbben és egyszerűbben vázolod a feladatokat, kitérve az apróbb részletekre is, annál könnyebben átlátják tervedet kollégáid is. Gondolj csak bele, ha nem adod át érthetően és mindenekelőtt egyértelműen mit szeretnél, a cégedben dolgozók nem a közös célért mennek előre, hanem a saját értelmezésű verziójukat követik. Egy jó vezető nem csak elmondja mit csinálj, hanem kérdezhetnek is tőle bármikor. Nyitott és megpróbál időt szakítani a problémákra és az ötletekre is. Legyél elérhető és kommunikatív, ne feledd a bizalmat egy jó vezető felépíti, nem megköveteli.

MAGABIZTOS

Egyszer eljöhet az idő, amikor a céged nem hozza úgy a vásárlókat, új ügyfeleket, és a dolgok nem a tervek szerint haladnak előre. Örökérvényű igazság kis és nagy vállalatok számára is: NEM SZABAD PÁNIKOLNI. Vezetőként kötelességed megőrizni a nyugalmadat és magabiztosan utat mutatni a jövő feladatihoz. Elemezd a károkat, reagálj rájuk, de minden megmozdulásod, higgadt és magabiztos legyen, így kollégáid is átveszik ezt azt érzést és tovább haladnak előre a célokhoz vezető úton.

ELKÖTELEZETT

A munkája és a cége iránt. Nem is lehet kérdéses, de ezt alkalmazottaidnak is látniuk kell. Ha nem vagy elszeparálva egy megközelíthetetlen, túlmisztifikált irodába, veled együtt dolgoznak az embereid és nem melletted. Látják, hogy együtt húzzátok a szekeret előre és ennél nagyobb motivációval nem is szolgálhatsz számukra. Fontos megmutatnod, hogy nem csak a munka iránt vagy elkötelezett, hanem a szavad is aranyat ér, vagyis amit megígérsz, azt be is tartod. Megígérted, hogy adsz egy plusz pénteket nyáron vagy fergeteges karácsonyi partit szervezel az ünnepekre? Tartsd is be, hiszen pár ilyen elmismásolt ígéret után megkophat a tisztelet.

POZITÍV HOZZÁÁLLÁS

Szeretnéd motiváltan tartani a csapatodat? Tedd magad elé mindennap, hogy emberekkel dolgozol, akik számára fontos a munkakörnyezet és a hangulat is, az optimális munkavégzéshez. Olyan apróságokkal, mint a céges kávé és a ”rágcsás” szekrény örömet okozhatsz nagyobb erőfeszítések nélkül. Kávészünetben emlékeztesd magad arra, nem csak a munka létezik, így néha érdemes másról is érdeklődni, mint a feladatok készültségi fokáról. Egy egészséges egyensúlyban, ahol a produktív és a játékos hangulat keveredik sokkal gyorsabban haladnak a feladatok előre. Boldog csapat, boldog élet. :)

 

 

forrás: Entrepreneur

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.