BIX Magazin
2019-02-17
A játék, amely 52. próbálkozásra világsiker lett
2017-04-12
-
Gárdos Réka

Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.

2003-ban 3 diák részt vett egy versenyen, amit stratégiai játékukkal meg is nyertek.  A fiúk 2005-ben céget alapítottak, s e kezdeményezésből nőtte ki magát a későbbi Rovio Mobile. Majd csend következett. A cégnek akkoriban igen rosszul állt a szénája. Ötleteiket a cégvezetők vagy túl bonyolultnak, vagy túl unalmasnak találták. A hátuk mögött már több mint 50 olyan játék volt, amibe rengeteg energiát fektettek, de nem értek el vele még pillanatnyinak nevezhető sikereket sem. A tét nagy volt.

2009 decemberére készült el az Angry Birds. Megjelent tehát az első játék és útjára indult a Rovio csodálatos története. Egy felmérés szerint a játék ismertsége több mint kilencven százalékos, a nyolcévestől kezdve a nyolcvanévesekig minden korosztály kedveli. Márpedig ez nagy szó, mert kevés olyan dolog van napjainkban, ami képes összekötni a generációkat, és minden korosztálynak örömet okozni.

A játék fergeteges sikere alkotói elmondása szerint nem volt váratlan. Rengeteg munka és verejték állt az álom valósággá válása mögött.

Az Angry Birds megszületése előtt már 51 játékot fejlesztettünk ki. Valahányszor elkészült egy új játék, rokonaink és ismerőseink próbálták ki először. Rendszerint elég hamar visszahozták a telefonokat, és mintegy mellékesen megjegyezték: „Egész jó játék.” Miután az Angry Birds-öt adtuk oda nekik tesztelésre, senkinek sem akaródzott lemondania a próbakészülékről. Folytatni akarták a játékot.”

Majd az álom majdnem rémálommá vált: jött a pillanatnyi ötlettelenség. Félő volt, hogy a játékosok ráunnak az Angry Birds-re, ezért lépni kellett, de vajon merre? Egy ehhez hasonló méretű növekedés után már-már törvényszerű, hogy kipukkan a lufi. Szerencsére a Rovionak akkora már elegendő tapasztalatot sikerült felhalmozni, s tudták, hogy merre vezet az út a sikerhez.  Minden idők legtöbbször letöltött játéka lett. Az Angry Birds mára márkanévvé vált.

Ha beletartozol a 8-80 évig terjedő intervallumba, akkor biztosan találkoztál már Te is az Angry Birds-el. Sejtetted, hogy a világhír háttérében miféle küzdelmes út húzódik meg? A siker nem magától hullik az ölünkbe, ahhoz, hogy álmaink valósággá váljanak tennünk kell., s nem is keveset. Te hol tartasz? Tettél már eleget, s éppen élvezed a munkád gyümölcsét? Vagy esetleg jól jönne néhány jó tanács? Adj magadnak egy nap szünetet, úgy, hogy mindeközben a jövődet építed! Hogyan? Gyere el a Bizalom Napra, ahol még több történetet hallhatsz sikerről, bukásról, újrakezdésről, sikeres vezetőktől, őszintén.

Források

http://www.blikk.hu/sztarvilag/filmklikk/a-duhos-madarak-tortenete-az-angry-birds-sztori/8zgbmxl
http://www.rd.hu/M%C3%A9rges_madarak_avagy_Angry_Birds
http://liveit.blog.hu/2013/06/25/padlorol_a_csucsra_az_angry_birds_sztori

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.