BIX Magazin
2019-02-17
A közösség ereje
2017-05-11
-
Hajba Máté

Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is. Hús vér történetek, melyek mögött becsülett, kitartás és kemény munka van.  

Nagy valószínűséggel jártál már olyan épületben, amit a Akker-Plus Kft által forgalmazott termékek felhasználásával épült. Az elemek olyan szervesen épülnek be az iskolák, házak, áruházak, gyárak alakjába, ahogy a forgalmazójuk is szerves részét képzik a magyar üzleti életnek. Megbízhatóak, és jól működnek.

A budapesti start-upokon túl is van üzleti élet. A magyar vidék sikerei ráadásul nem is akármilyenek. Az Akker Bács-Kiskun megye piacvezető cége. Ügyvezető igazgatója, Endrődi Ferenc egy igazi self-made vállalkozó, aki kemény munkával és hozzáértéssel jutott el a csúcsra.

Ha egy kicsit elkalandozunk a számok világába, azt tapasztalhatjuk, hogy a vállalkozói kedv vidéken sem lankad. A regiszrált vállalkozások 23%-a budapesti, annak ellenére, hogy a főváros népessége 17.8%-a Magyarországénak. Bár ez azt mutatja, hogy Budapesten arányosan valamelyest több a vállalkozás, más települések és régiók korántsem vannak annyira lemaradva e téren, mint sokan gondolják. Budapesten 4.48 főre esik egy vállalkozás (2015 népességi adat és 2017 márciusi vállalkozási adatok összehasonlításában), míg például az Akker-Plusz Kft otthonában, Bács Kiskun megyében ez a szám 5.17, ami nem olyan nagy eltérés.

A sharing economy  és a digitális trendek hódítanak a nagyvárosokban, de a kisebb településeken gyakran nem lehet ezt kihasználni. Ott egy másik izgalmas trend van kialakulóban, ami kezdi egyre népszerűbbé válni Budapesten is: ez a közösségépítés.  

"Endrődi Ferenc az építőiparban épít közösséget. Magát SZERETET forradalmárként mutatja be, és akik együtt dolgoznak vele, pontosan tudják, mennyire komolyan gondolja!

Azt mondja, nem csak a vállalkozást kell építeni, hanem a csapatot is. Fontos, hogy a munkatársak tudjanak tartozni egy brandhez, kialakuljon egy közösség, legyen összetarts.

De nem elég ezt csak a cégen belül megtenni, a cég otthonát adó környezet is fontos fejleszteni, visszaadni a körülöttünk elő embereknek. Akasztó alpolgármestereként ezt is megteszi. 

A bizalom, a kis helyi közösségekben teljesen máshogy jelenik meg, mint a globális piacon, vagy akár a metropoliszokban. Az emberek személyesen ismerik egymást, a pletyka gyorsan terjed, és hamar híre megy, ha valaki nem megbízható. Azonban ha valaki segít másokon, és nem veri át az embereket, kiérdemli a bizalmat.

Endrődi Ferenc ezt képes volt megtenni a helyi közösség szintjén is, valamint azon túl. Nem véletlenül bíznak országszerte rengetegen az Akker-Plusz által forgalmazott termékekben. A bizalom sok kis építőelemei egy masszív együttessé állnak össze, de ezért bizony meg kell küzdeni.

A Bizalom Napon megismerheted Ferenc történetét, akár kezet is foghatsz vele! Találkozzunk OTT!

 

 

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.