BIX Magazin
2019-02-17
„A legnagyobb kihívás adja a legnagyobb sikerélményt”
2017-08-25
-

Mi a véleményed a bizalmon alapuló üzleti kapcsolatokról? 
Én mindig a bizalmat keresem egy kapcsolatban. A bizalom nyilván akkor a legerőteljesebb, ha az ügyfelet, az adott partnert valaki ajánlotta. Ez már szinte fél siker! Majdnem az összes fontos döntésem így született. Az egyik legnagyobb partnerünkkel szintén a személyes ajánlás hozott össze minket. Egy meglévő ügyfelünk ajánlott minket a későbbi partnernek, akivel immár 9 esztendeje dolgozunk sikeresen. Ilyenkor egyszerű az üzletkötés! Persze a munka része utána jön. Nemcsak kialakítani kell a bizalmat, de fenn is kell tartani. 

Melyik az az információ, amiben a legjobban megbízol?
A személyes ajánlások a leghitelesebbek. Többnyire még mindig a barátok, az ismerősök és a partnerek útján jutunk a legmegbízhatóbb információkhoz.

Hogyan érvényesül a bizalom a Magic Tools csapatában?
A bizalom kialakítása nemcsak a partnereinkre, hanem munkatársakra is vonatkozik. Nap mint nap megbízunk egymásban. Mindig számíthatunk egymásra, ha jön egy megoldandó probléma. 

Úgy tudom, van egy speciális win-win stratégiád, ami a Bibliával is kapcsolatban áll.
Szerintem a legnagyobb kihívás adja a legnagyobb sikerélményt: megpróbálom az ügyfelem szemszögéből látni a dolgokat. Igyekszem ráérezni, mi a megoldás a helyzetére, illetve mi lenne a legelőnyösebb mindkettőnknek. Ez az elv egy nagyon régi, mégis időtálló tanítás, ami a Bibliából ered: úgy bánok mással, ahogy szeretném, hogy velem is bánjanak. Ha ez sikerül, akkor sokkal könnyebb megtalálni a kérdésre a választ. Mi ezt csináljuk nap mint nap: mások problémáira kínálunk megoldást.  Így sokkal jobb hozzáállással – mondhatni: hittel – tudom megoldani bármelyik helyzetet.

Vezetőként hogyan érsz el sikereket a saját területeden?
Munkaruházattal, munkavédelmi eszközök értékesítésével foglalkozunk, több gyártó hazai képviseletét látjuk el. A viszonteladó partnereink különböző területeken értékesítenek. Akkor sikeres az üzlet, ha a partnereink is tovább tudják értékesíteni azt, amit tőlünk rendelnek. Sokszor nem is a terméken van a hangsúly, hanem inkább azon, hogy a viszonteladónk hogyan tudja azt sikeresen tovább értékesíteni. Ehhez adunk megfelelő eladást támogató eszközöket. Megoldást, amivel ő is sikeresen tud értékesíteni. Ezért választott minket eddig több mint 600 viszonteladó partner.

Ki a legnagyobb példaképed a cégvezetők közül?
A fő beszállítónk egyik tulajdonosa jut az eszembe. Harry Hughes a Portwest Ltd. tulajdonosa, aki egy ír vállalatból az egész világon jelenlévő globális céget fejlesztett 5-6 esztendő alatt. Sikerük egyik kulcsa az, hogy egy erőteljesen ügyfélorientált csapattal dolgozik, akik rettentően motiváltak. Miért pont Harry Hughes? Mert az mindig is lenyűgözött, ha valaki kiválóan bánik az emberekkel, ha valakiről a háta mögött is tisztelettel beszélnek. Arra nézek fel, aki az értéket keresi a kapcsolatokban, nem csak a profitot.  Ő ilyen ember.

Említetted, hogy magadnak kellett kitaposni az utadat. Tudnál erről mesélni?
Nekem mindig nagyobb céljaim voltak, mint amit az alkalmazotti jogviszonyból meg tudtam volna valósítani.  Ennek ellenére a dolgok sajnos elég rosszul sültek el, komoly adósságunk volt 15 évvel ezelőtt. Abban az időben vettünk egy telket, és a háromgyermekes családomat is el kellett tartani, úgyhogy én az anyagi viszonyaim rendezéséért kezdtem el a vállalkozást. 

Ehhez egy nagyon erős hitet kaptam Istentől. Éreztem, hogy egy felelősségteljes életet kell élnem, mert a döntéseimért csak én vagyok a felelős. Hinni kezdtem abban, hogy ez a vállalkozás sikerülni fog. A feleségem mellettem állt, és ma is a legnagyobb támogatóm. Nyolcmillió forint hitellel indultunk, az első két évben egyedül dolgoztam otthonról. Aztán lépésről lépésre elkezdtünk növekedni, béreltünk egy irodát.  Az akkor 35 négyzetméteres irodából mára 2000 négyzetméteres raktárbázissal rendelkezünk. Jelenleg már 25 munkatárssal dolgozunk együtt, és átléptünk az egymilliárd forintos árbevételt. Ezek a számok, de talán nem is ez a legfontosabb. Inkább az út, amit lépésről lépésre megtettünk, és együtt fejlődtünk. Büszke vagyok a csapatunkra! Tisztában vagyunk azzal is, hogy folyamatosan tanulnunk és fejlesztenünk kell, hogy tovább tudjunk növekedni együtt a partnereinkkel.


Mennyire érvényesül a bizalom a Magic Tools csapatában?
Ahhoz, hogy bennem megbízzanak, hitelesnek kell lennem. Ha mást mondok, mint amit csinálok, vagy másként élek, mint amit mondok, akkor elvesztem a hitelességem. Ez persze nem jelenti azt, hogy tökéletes vagyok. Messze nem, de ha tévedek, akkor ezt beismerem. Amikor nálunk valaki téved, és ezt bevallja, akkor nincs probléma, mert valójában így tud fejlődni és jobbá válni. A bizalmat az őszinteségben látom. Ha valamit vállalunk, akkor tartjuk a szavunkat, és ezt látják a partnereink is. Ez időnként nagyon fájó, mert olykor egy tévedés vagy figyelmetlenség miatt veszteséggel dolgozunk, ám hosszútávon mégis kifizetődik.

Milyen képességek tettek sikeres vezetővé? 
Az egyik az empátia. Könnyen bele tudom helyezni magam a másik ember helyzetébe. A másik az, hogy folyamatosan tanulok. Olyan könyveket olvasok, amikről tudom, hogy segíteni fognak a helyzetemben. Gyűjtöm ezeket, sok könyvem van különböző hasznos témában.

Mi volt a legnagyobb hatással a vezetői fejlődésedre?
A legtöbbet a Bibliából tanultam, a könyvek könyvéből.

Melyik volt az a helyzet, melyben a legnagyobb önbizalomra volt szükséged?
Erdélyben születtem egy kis faluban, és az iskola befejezése után három nappal, (gyakorlatilag egy szatyorral a kezemben) eljöttem otthonról világot látni az anyaországba. Megvolt az önbizalmam ahhoz, hogy bele tudjak fogni új dolgokba. Az vezérelt, hogy ha más képes rá és meg tudja csinálni, akkor biztos vagyok benne, hogy én is. Bár lehet, hogy tovább tart és lassabban megy. Most is, ha cégvezetőként bármilyen nehéz helyzetbe kerülök, mindig az eszembe jut: minden helyzetre létezik megoldás, csak meg kell találni. De tényleg, mindig meg lehet találni! És ha egyszer már sikerült, tudom, hogy sikerülni fog másodszorra is. Soha ne adjuk fel!

Nézd meg a Magic Tools Kft. profilját, és refrenciáit!
https://bizalmikor.hu/hiteles-profil/566/magic-tools-kft


Téged is érdekel a BIX? Kérj bővebb tájékoztatást!

Kecskés Brigitta - Account maganer

telefon: +36 70 458 1617

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”