BIX Magazin
2019-02-17
"A piaci visszajelzés a reklámnál is nagyobb érték."
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom: Bognár Gergely hisz abban, hogy ez a szemlélet a magyar üzleti szférára is pozitív hatással lesz.
 
Manapság mindenhol bizalmi válság van. Meglehetősen nehéz megbízni valakiben, legyen szó az emberek privát életéről vagy az üzleti világról. Te milyen típusú információban bízol a legjobban?
Naponta több ezer üzenet ér el minket, de én azt gondolom, még mindig a hozzátartozóink, az ismerőseink ajánlása a legerősebb. Bennük kevésbé kételkedem, mint egy idegen emberben. Ők teszik rám a legnagyobb hatást, ők a legmeggyőzőbb „csatornák.” Viszont napról napra nagyobb teret kap egy érdekes tendencia. Egyre jobban bízunk a weboldalak  véleményében.  A teljesen idegen emberek véleményében, akikkel még sosem találkoztunk személyesen. Csak ezután jönnek a fizetett reklámok, a Facebook, a Youtube és a print magazinok. És akkor még nem is beszéltünk a blogokról, a hírlevelekről, a közösségi média profilokról…Az információ ilyen mértékben még sosem árasztott el minket. Mégis korlátozott azok száma, akikben megbízom. Az ismerőseim és a szakmai képviseletek mindenképpen ide tartoznak.
 
 
Céged, a Door To Door Express egy különleges feladatra vállalkozott: vasúti szállítmányozási feladatokat koordináltok Európa és Kína között. Mi a legizgalmasabb számodra ebben az „interkulturális” küldetésben?
Ez egy rendkívül változatos, kihívásokkal teli terület. Itt kulcsszerepet játszik a kommunikáció. Imádom, hogy a munka közben több cég működésébe bepillantást nyerek, és a szállítmányozás közben rengeteg vállalat eredményes működéséhez járulunk hozzá.
 
Van olyan cégvezető, akit példaképnek tekintesz?
Név szerint senkit sem szeretnék kiemelni, inkább egy másik irányból közelíteném meg a kérdést. Azokat a cégvezetőket kedvelem és becsülöm a legjobban, akik szakmailag és emberileg egyaránt megbízhatóak.
 
Mi kell ahhoz, hogy az ügyfeleid elégedettek legyenek?
Mindig azt a minőséget adom nekik, amit elvárnak. Soha nem ígérek olyat, amit nem tudok teljesíteni. Mindig követem a megállapodásokat, mert csak erre alapozhatok hosszútávú üzleti kapcsolatokat. Így születnek a hosszútávú együttműködések.
 
Mit teszel annak érdekében, hogy a munkatársaid szeressenek veled dolgozni és produktív munkát tudjanak végezni?
Igyekszem következetesen és őszintén kezelni a céges ügyeket. Mindenkinek megadom a bizalmat és a szükséges segítséget, továbbá az ösztönző szabadságot a munkájához.
 
Mik azok a képességek, melyek sikeres vezetővé tesznek?
Összetett kérdés, ami komplex választ kíván: az őszinteség, a megbízhatóság és a szakértelem. Az utóbbi különösen fontos, hiszen bármelyik kollégámat tudom helyettesíteni, ha szükséges.
 
Volt már az életedben olyan üzleti helyzet, ahol a bizalom kapott főszerepet?
Hihetetlenül szerencsés vagyok, mert több partnerünkkel erős bizalmi alapokon nyugszik a kapcsolatunk. Már nem kell árajánlatot adnunk, automatikusan kezeljük a szállításaikat. Bíznak bennünk és tudják, hogy megfelelő árat kapnak. Ez óriási előnyt jelent. Sürgős, kritikus helyzetekben már kifejezetten ránk építenek, minket tekintenek megoldásnak.
 
Sokat beszéltünk a bizalomról, de mi a helyzet az önbizalommal? Volt már olyan helyzet, mikor kifejezetten erre volt egy üzleti helyzetben szükséged?
Óriási önbizalomra kellett ahhoz az időszakhoz, mikor két évvel ezelőtt –az országban egyedülálló módon– elkezdtük a vasúti szállítmányozást Kínával. Az még külön adrenalin-löketet adott a történethez, hogy az egyik multinacionális megbízónk árujával kezdtük a kínai szállítást…
 
Hogyan találtok új üzleti kapcsolatokat?
Nagy figyelmet fordítunk a kapcsolatépítésre. Emellett sokat köszönhetünk az ajánlásoknak, és rengeteg ügyfelet hoz nekünk a honlap.
 
Nehéz megbízható üzleti partnert találni. Te hol szoktál róluk információkat keresni?
Egy Google-kereséssel indítok, majd megnézem az adott cég weboldalát. A Google után jöhetnek a Bisnode „okos adatai”.
 
Mi a legnagyobb kihívás a DTD Express életében?
A csapatom folyamatos fejlesztése és a megbízói kör növelése. Nagy a verseny, ezért kifejezetten nehéz új megbízókat keresni, a munkaerőpiacról pedig megfelelő munkatársat találni.
 
Mi az üzleti filozófiád? Az iparágatokban mennyire jellemző a transzparencia és a teljesítményalapúság?
A cégfilozófiám alappillére a bizalom. Azt gondolom, hogy a 100%-osan tiszta, átlátható működés nélkül senki sem érhet el komolyabb sikert a szállítmányozás területén.
 
Szerinted mi értékesebb a cégeknek: egy meggyőző reklám vagy egy piaci visszajelzés?
Egyértelműen a piaci visszajelzés, mert ez a reklámnál is nagyobb érték. Ebben a szakmában egy ügyféltől, stratégiai partnertől érkező vélemény ereje felülír minden hirdetést.
 
Mit gondolsz a hazai gazdaságot megrázó bizalmi válságról? Milyen változás kellene ahhoz, hogy ismét bízzanak egymásban a magyar vállalatok?
Hazai szinten az a legnagyobb gond, hogy korábban számos cég okozott súlyos károkat az üzleti szférában negatív hozzáállással, a megfelelő szakértelem hiányával. De optimista vagyok, mert itt a BIX, és most minden megváltozhat!
 
Nézd meg a DTD Express BIX profilját, és refrenciáit!

Téged is érdekel a BIX? Kérj bővebb tájékoztatást!

Kecskés Brigitta - Account maganer

telefon: +36 70 458 1617

 
Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”