BIX Magazin
2019-02-17
"A siker ismérve, hogy élményteremtés van benne."
2017-08-25
-

Csaknem végtelen számú csatornán árasztanak el minket az üzenetek. Facebook, Twitter, Youtube, e-mailek, újságok és tévé-reklámok….Még felsorolni is sok. Szerinted milyen információnak hisznek a legjobban az emberek a 21. században?
Az biztos, hogy nagyon erős a médiában – elsősorban a televízióban – megjelenő fizetett hirdetések hatása. Legalább ilyen intenzívek az újságokban olvasható hirdetések. A közösségi hálózatok és a Youtube meggyőzőereje pedig elképesztő lendületet vett, ezeknek a csatornáknak szintén sokan hisznek. Persze a népszerűségük miatt ezek is hirdetőfelületek lettek. Én leginkább azokban az információkban bízom, amiket a hozzátartozóimtól, az ismerőseimtől és az üzleti partnereimtől kapok. 

Mit szeretsz a legjobban a munkádban? 
A kreativitás szabadságát, az alkotást. Azt a pillanatot, mikor a partnereink arcán gyermeki örömöt, vagy hihetetlen elégedettséget látunk.

Van példaképed? Ki az a cégvezető, akinek a munkásságára mintaként tekintesz?
A példaképem Flesch Tamás barátom, a Continental Group ügyvezető igazgatója (ő a Magyar Szállodák és Éttermek szövetségének Általános alelnöke is egyben). Tamást végtelen profizmus és megszállottság jellemzi! Minden részletre kiterjedő figyelme, példaértékű tapasztalata és szakértelme felbecsülhetetlen. Emberileg is nagyon tisztelem. 


Említetted, hogy imádod, amikor elégedettek az ügyfelek. Mi kell ehhez a csapatépítés területén vagy a képzések során ? Milyen tanácsot adnál a többi cégvezetőnek?
A SkillON csapatával mindent megteszünk azért, hogy folyamatosan fejlesszük magunkat és az eszközparkunkat. Szeretnénk innovatív, újító cég lenni, aki mindig képes előhúzni valami olyat a kalapból, amit más vállalatok nem. Igyekszünk az ügyféligényeket teljes mértékben kiszolgálni, ehhez pedig őszinte és nyílt kommunikációt vállalunk fel.

A weboldalatokon olvastam, hogy rendkívül fontos számodra a sziklaszilárd bizalmi kapcsolatok kialakítása. Hogyan érvényesül ez a szemlélet a SkillON csapatában, a csapatépítésben?
Igyekszünk minél jobban bevonni a mindennapjainkba a kollégákat. Meghallgatjuk a véleményüket, gyakran meg is kérdezzük őket, mi a véleményük az aktuális kérdésekben. Nyilván tudjuk, hogy nem vagyunk mindenhatók, ezért a munkatársainknak is igazuk lehet velünk szemben. A feladatok során nagy szabadságot adunk nekik, és az elért sikereinket együtt éljük meg.

Mik azok a képességek, amelyek sikeres vezetővé tesznek Téged?
Nem gondolom azt, hogy minden létező kérdésben igazam van. Nem félek kikérni mások véleményét, ugyanakkor sosem tévesztem szem elől a célt. Hallgatok a megérzéseimre és az ösztöneimre. Egyenes és korrekt üzletember vagyok, aki mindig tartja az adott szavát.

Mi volt a legfontosabb helyzet, mikor az üzleti életben a bizalom segített neked?

Korábban EU-s pályázat kapcsán együtt dolgoztunk a KLIK Egri igazgatójával és a hozzá tartozó iskolákkal. A több mint 80 projekten keresztül húzódó munka kiválóan sikerült, így olyan bizalmi helyzet alakult ki közöttünk, hogy a soron következő EU-s pályázatok során már nem csak velük, hanem az ajánlása révén további két nagy tankerülettel és annak igazgatójával tudtunk együttműködni.

Menyire volt szükséged önbizalomra a karriered során?
A cég életébe két nap alatt csöppentem bele, egy hatalmas projekt kezdetekor. Mivel teljesen más területről érkeztem, ezért tapasztalat híján a magamba vetett hit vitt át sokszor az akadályokon.

Hogyan teremt a SkillON új üzleti kapcsolatokat?
Főként ajánlások útján, az együttműködő partnereken keresztül, de rengeteget köszönhetünk a kapcsolati tőkének is. Máskor pedig hideg hívásokat kezdeményezünk. 

Hol keresel információt a potenciális partnereidről?
Megnézem a weboldalukat, majd egy Google-kereséssel egészítem ki a már meglévő információimat. 

Az élet tele van kihívásokkal…Számodra most mi a legnagyobb kihívás? 
A kapunyitás az új ügyfelek felé. Szeretnék bemutatkozni olyan cégeknek, akik még nem ismernek bennünket. A célom az, hogy kiharcoljak az elfoglalt cégvezetőktől fél órát, hogy bemutassam nekik a SkillON-t.(http://skillon.hu/ )

Milyen cégfilozófia kell az áttörő sikerhez?
A legfontosabb a korrektség és az innováció. Ehhez viszont profi szakemberek kellenek, akik komoly szakmai hozzáértéssel végzik a dolgukat. Az igazi sikernek az az ismérve, hogy élményteremtés is van benne.

Mennyire jellemző az átlátható működés, a teljesítményalapúság az általad képviselt iparágban?
Csak bízni tudok benne, hogy azok a cégek képesek életben maradni ezen a túlzsúfolt piacon, akik megütik a szintet.

Mi hat jobban a SkillON célcsoportjára: a hagyományos reklámok vagy a piaci visszajelzések?
Mindenképpen a piaci visszajelzésnek. Szeretnék hinni abban, hogy a reklámmal is el tudunk érni ügyfeleket, de ennek a projektnek még nagyon az elején járunk.

Mi az oka annak, hogy a hazai üzleti szférát mély bizalmi válság sújtja? Mit tehetünk hazai szinten azért, hogy a magyar vállalkozók között minél több bizalmi kapcsolat szülessen?
Rengeteg cég alakul, majd tűnik is el a süllyesztőben. Sajnos az üzletben egyre ritkább a korrektség, és a cégek egymás hátán próbálnak meg előrébb jutni. Fontos lenne, hogy tisztuljon a piac, és a szféra száműzze azokat a megbízhatatlan vállalkozásokat, melyek nem korrekt módon működnek.

Nézd meg a SkillOn Kft. profilját, és refrenciáit!
https://bizalmikor.hu/hiteles-profil/1693/skillon-kft
Téged is érdekel a BIX? Kérj bővebb tájékoztatást!

Kecskés Brigitta - Account maganer

telefon: +36 70 458 1617

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”