BIX Magazin
2019-02-17
A teljesítményalapúság alapértelmezett; a Metodus együtt sír és nevet az ügyféllel
2017-03-24
-
Gárdos Réka

Új készségeket várnak a pályázatíróktól. Korábban a pályázati tanácsadók elsődleges feladata az volt, hogy a követelmény- és adathalmazban eligazodjanak. Napjainkban már nem elegendő a pályázatok ismerete, a megvalósítás finanszírozásában is segíteni kell az ügyfelet. Ezen kívül fontos a projektvezetés is. 

A legnehezebb feladat nem egy pályázat megnyerése. Ahhoz, hogy a cég valóban hozzájusson a pénzhez, a projektet sikeresen le kell tudni zárni. Nyertes pályázatok buktatója lehet, hogy a vállalt kötelezettségeket végül nem sikerül teljesíteni és ezért a megnyert támogatást vissza kell fizetni, ráadásul büntetőkamattal kiegészülve.

Hogyan lehet valaki jó pályázatíró? Mire kell figyelni, ha valaki igazán kiemelkedőt kíván alkotni e területen? Ki tudhatná ezt jobban, mint Letenovics-Nagy Roland, a Metodus Kft. tulajdonosa.

„Nem vagyunk specializált pályázatírók, az ügyfelek bármilyen kérését teljesítjük. Emellett a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást próbáljuk nekik nyújtani. Ez pályázatok esetén azt jelenti, hogy szinte minden terhet leveszünk az ügyfél válláról, mind az előkészítés, mind a megvalósítás és a fenntartás során, az ügyfél teljes biztonságban van, végig “fogjuk a kezét”, együtt sírunk és nevetünk, de szerencsére inkább nevetünk. Továbbá kipróbált, megbízható szállítókat, kivitelezőket is javaslunk a projektekhez. Emellett közbeszerzőt, műszaki ellenőrt, tervezőt, projektmenedzsereket is tudunk biztosítani. Az ügyfelek kedveleik az “egykapus” szolgáltatásokat.”

A Metodus Kft. cégfilozófiájának mely központi elemei elengedhetetlenek a sikerhez? Mi segíti Rolandot abban, hogy hiteles és jó vezető legyen? Roland vezetői képességei mindenki számára irányadóak lehetnek, hiszen 7 céget vezet sikeresen.

„Célom olyan emberekkel körülvenni magam, akik folyamatosan inspirálnak és félszavakból is megértjük egymást, valamint nem szükséges ellenőrizni őket, tudják a dolgukat."

„Jók az intuícióim, gyorsan döntök, és könnyen átlátom a helyzeteket. Nagyon jó az emberismerő képességem és gyorsan alkalmazkodom a tárgyalásokon a szituációkhoz. Sok iparágban tájékozott vagyok, a legtöbb helyen meglévő kapcsolatokra, referenciákra támaszkodom. 7 céget irányítok, minden feladatot delegálok és a stratégiai döntéseken túl szeretek belefolyni a részletekbe is, de csak akkor, amikor szükséges.”

A Metodus alapvető üzleti modelljének alapja a bizalom, ügyfélkörük is ez alapján fejlődött az évek során. Roland egy rendkívül érdekes történetet osztott meg velünk, hogy milyen fontos tényező a bizalom, már egy új üzleti kapcsolat megkötésének első pillanatában is.

„Legutóbb Szegeden voltam egy Kutatás-fejlesztés pályázat megbeszélésén, ahol több cég ügyvezetője, műszaki kollégák, fejlesztő mérnökök voltak, és egy konkrét projektet kellett átbeszélni, amiben szakmailag nem voltam kellőképpen tájékozott. Szúrós szemmel néztek rám, és gondolom fiatal mivoltomból eredően nem bíztak bennem szakmailag. Ekkor átadtam a névjegyemet és mivel a nevem ritka, ezért az egyik ügyvezetőnek rögtön beugrott, hogy ismeri az egyik közeli családtagomat, akivel dolgozott már korábban. Erre rögtön azt mondta, hogy írjuk alá a szerződést, mielőtt bármit beszéltünk volna. Itt kiemelkedő szerepe volt a korábban felépített bizalomnak.”

Forrás
Letenovics-Nagy Roland gondolatai

 

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”