BIX Magazin
2019-02-17
"Az élettől annyi csodát kapsz, amennyit a gondolkodásmódod megenged! "
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója

A Business & Café blog szerzői igazi hiánypótló terméket alkottak az online média világába. Olvasótáboruk egyre csak növekszik, elismeréseik pedig önmagukért beszélnek. Battay Máté és Tóth Patrik szórakoztató és lendületes módon mutatja be a vállalkozók világát, miközben elsődleges céljuk a hitelesség marad.

Amikor elindultatok mi volt az elképzelés, mi lesz a blog küldetése?

A Business & Café célja, hogy inspirálja, tájékoztassa, és segítse a vállalkozó szelleműeket, illetve azokat, akik sikeresek akarnak lenni. 

Rájöttünk, hiába a “tankönyvi tudás”, az életben másra is szükség van. A piacon két véglettel találkoztunk, a száraz, több ezer oldalas marketingmenedzsment kötetekkel, valamint a legközhelyesebb végeláthatatlan “önfejlesztő” tömegírásokkal. 

Célunk, hogy mindent, amit megtapasztalunk és fontosnak tartunk, azt közölhessük az olvasóinkkal, hogy ők ne kövessék el ugyanazt a hibát, vagy éppen ellenkezőleg, hamarabb lássanak meg egy lehetőséget.

Hogyan vigyáztok a hitelességetekre? Mennyire tartjátok fontosnak ezt az üzleti világban?

Az első lépés ahhoz, hogy tiszteljenek, hogy magad is tiszteletreméltónak kell lenned. Ehhez eredmények kellenek. Több elismerést is magunkénak tudhatunk, 2015-ben Leginnovatívabb üzleti médiafelületnek, 2016-ban Leginspirálóbb üzleti blognak tituláltak, de az Óbudai Egyetem Gazdasági Karán is vettünk már át elismerést Legmotiválóbb Üzleti Blogként. Idén médiaügynökségünket az Év Médiaprojektjének választották. Tartalmi szempontból pedig csak olyan technikákról számolunk be, amiket magunk is kipróbáltunk, amelyek nekünk is működnek a hétköznapok során.

Mit tartotok a legnehezebbnek egy vállalkozás vezetésében?

A szenvedély megtalálását, és megtartását. Tudni kell, mi az, amit igazán szenvedéllyel űzhet az ember, aztán meg kell vizsgálni, lehet e erre alapozni a megélhetést. Az a tapasztalatunk, ha csak a pénzért dolgozol, sosem fogsz rendesen keresni. De ha imádod, és teljes szívvel csinálod a dolgod, a sikered elmaradhatatlan. 

Válassz olyan hivatást, amit imádsz. Így soha többé nem kell "dolgoznod".

Volt olyan időszak, amikor megfordult a fejetekben, hogy abbahagyjátok?

Egy vállalkozó életében folyamatosan vannak mélypontok. Hál' istennek ilyenkor rájövünk, túl sokan kísérnek figyelemmel. Viccet félretéve, csak a vesztesek adják fel, ha hibáznak. A győztesek addig hibáznak, míg tökéleteset nem alkotnak. Az a probléma, hogy az emberek 97%-a túl korán feladja, így viszont annak a 3%-nak dolgozhat, akik sosem adják fel.

Az elmúlt években mi volt a legértékesebb tapasztalat, amit megtanultatok?

Az élettől annyi csodát kapsz, amennyit a gondolkodásmódod megenged!

Ti is előadók vagytok az idei Bizalom Nap élménykonferencián, ahol az utak és történetek lesz a központi téma. Nektek van esetleg példaképetek vagy kedvenc motiváló történetetek, amiből szívesen merítetek erőt a nehezebb napokon?

Kulcsár Tiborral, vállalkozóval, milliárdossal beszélgettünk nem régen, arról, hogy a meggazdagodás vágya nem szégyen. Az emberek többsége valamiért hamarabb vallja be, hogy embert ölt, mint hogy gazdag, vagy sikeres akar lenni. Valószínűleg azért, mert a régi barátai elfordulnak a hír hallatán tőle. Amikor azt kérdeztük: meggazdagodni magányos út e, azt felelte, a Ferrari klub elnökeként rájött, nem is olyan magányosak a gazdag emberek, és ne aggódjunk, sok új értékes ismeretségre lehet szert tenni!

Szerintetek mennyire fontos a kapcsolati tőke manapság?

Elengedhetetlen. Nem érthetünk mindenhez, így mindig tudni kell, milyen szakemberhez fordulhat az ember, ha igény mutatkozik rá. Ehhez információ kell. Talán sosem volt ilyen könnyű (üzleti)kapcsolatokat teremteni, mint most. Sokan ott rontják el, hogy hagyják kihűlni ezeket az ismeretségeket, pedig a follow up-ra is hatalmas figyelmet kell fordítani. 

Mit jelent a Business & Café életében a siker?

Ha gazdagítani tudjuk az emberek életét. Egyrészt ez emocionálisan is feltölt minket, másrészről ez nyilván az olvasottságnak is jót tesz. Siker az, amikor elkeseredett emberek hozzánk fordulnak, majd pár hónap múlva már azzal jelentkeznek, hogy megkapták tőlünk azt a löketet, hogy elindítsák a saját vállalkozásukat, blogjukat, tevékenységüket. Számunkra a siker az út, nem a végcél.

 

Ha szeretnétek találkozni Mátéval és Patrikkal, gyertek el a Bizalom Napra és hallgassátok meg a Business & Café inspiráló történetét a leghitelesebb forrásból!

 

 

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.