BIX Magazin
2019-02-17
„Az ellenőrizhető információknak hisz a piac.”
2017-08-21
-
Győrfi Anett

Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.

 

A 21. század túlkommunikált társadalmában szinte beleszédülünk az információk végtelen áramlásába. Szerinted melyik az információnak az a formája, melyben valóban megbíznak az (üzlet)emberek? 

A valós és ellenőrizhető információknak hisz a piac. Az a lényeg, hogy az üzenet egyszerű és ellenőrizhető legyen. Az üzleti életben a személyes ajánlás a legjobb, de a social media is sok emberhez eljut. 

 

Számodra milyen típusú információ a bizalom csúcsa, a hitelesség non plus ultrája? 

A személyes ajánlásban bízom a legerősebben, de megválogatom, hogy kitől fogadom el. Ez nyilván egy mélyebb bizalmi kérdés.

 

Neveztek már kapcsolatépítési katalizátornak, stratégiai tanácsadónak… Ezek a „definíciós kísérletek” különlegesen dinamikusnak és izgalmasnak mutatják a munkádat. Úgy tudom, a szakmád szenvedélyes rajongója vagy. Mi jelenti benne a legnagyobb izgalmat?
Leginkább a változatosságot szeretem a munkámban. Üzleti mentorként találmányokkal és szabadalmakkal foglalkozom, ezért naponta több új innovatív dologgal találkozom. Ez mindig lenyűgöz.


Ki az a zseniális cégvezető, akire példaképként tekintesz? 
Steve Jobs és Elon Musk neve jut az eszembe. 


Miért jelentenek követendő példát számodra? És hogyan hatottak az üzleti filozófiádra?
Mindketten töretlenül hittek az elképzeléseikben, és nem adták fel, hiába ütköztek nehézségekbe. Mindig tovább mentek! Persze az ő fejlődésük, karrierjük sem volt töretlen és akadályok nélküli. Időnként elbuktak, viszont azonnal felálltak és folytatták azt, amiben hittek. Egy fontos tapasztalattal bővítették az üzleti szemléletemet: néha egy kicsit őrültnek is kell lenni, és más módon látni a világot.


Hogyan teszed elégedetté az ügyfeleidet? Van erre valamilyen speciális „recept”?
Csak olyat ígérek nekik, amit maximálisan meg is tudok valósítani. Szerencsére eddig nem volt semmilyen panasz, és ez remélhetőleg a jövőben is így lesz. 


A bizalom egyre fontosabb szerepet játszik az üzleti életben. Te mit tapasztalsz a saját cégedben? Mennyire érvényesül az értékes kapcsolatokat teremtő bizalom a környezetedben?
Nincsenek alkalmazottaim. Ennek ellenére a bizalom és annak kiépítése a munkám egyik fő mozgatója.


Melyek azok a képességek, melyek sikeressé tesznek egy vezetőt vagy egy céget?
Én négy alapelvben hiszek: pontosság, megbízhatóság, szakértelem és barátságos attitűd. Nem gondolom, hogy minden tudás tudója lennék.

 

"Nincs a zsebemben a Bölcsek Köve, de olyan emberekkel veszem körül magam, akik segítik és kiegészítik a munkámat a saját hozzáadott tudásukkal".

 

Mit jelent számodra a sikerhez vezető filozófia?
Tisztelet, lojalitás, bizalom és hűség. Ez volt régen kiírva az irodám falára. Manapság ezt még több értékkel egészíteném ki: következetességgel, pontossággal és szakértelemmel. "Art of Business Solution” -ez ma a mottóm, ami a weboldalamon is szerepel: www.miklosvarga.com

 

Mennyire játszik fontos szerepet az életedben a bizalom?
A bizalom a mindennapjaim szerves része. A feltalálók felbecsülhetetlen értékű tudást osztanak meg velem, és ez bizalom nélkül nem lenne lehetséges.


Volt már az életedben olyan helyzet, amikor az önbizalom volt a legnagyobb segítséged?
Sajnos átéltem néhány tragikus mélypontot, amikor az önbizalom és az akaraterő segített át a legnehezebb időszakokon. 45 éve karatézom, és ott megtanul az ember egy rendkívül fontos igazságot: ha a földre kerülsz, fel kell állni és tovább kell küzdeni.


Hogyan teremtesz új üzleti kapcsolatokat? 
Elsősorban üzleti találkozókra járok, ahol személyes ajánlásokat kapok. Ezeket a remek lehetőségeket az évek alatt kialakított ügyfélkör és a bizalom teremtette meg. Számos előadást tartok a munkámról, és a cím mindig valós történetekről szól: „Ötletből-dollár" illetve "Kudarcok és sikertörténetek 1.0."


Hol keresel információt a potenciális partnereidről? 
Én a személyes találkozásban, az igazi kommunikációban hiszek. Ez az első benyomás mindkét fél számára kiemelten fontos. Itt dől el, mennyire akarnak majd később együtt dolgozni. Ez a valódi bizalom! 

"Senkivel nem kötök addig üzletet, míg nem találkoztam személyesen is az illetővel. Kell a személyes benyomás!"


Mi a legnagyobb kihívás az életedben?
Jelenleg az, hogy felkértek egy országos előadássorozatra, és ezt össze kell egyeztetnem a többi teendőmmel.


Melyik fontosabb: a teljesítmény vagy a transzparencia?
Mindkettő lényeges, hiszen a hitelesség és a jól elvégzett munka teremti meg a jövő referenciáját.

 

A személyes visszajelzések vagy a reklám hoz több ügyfelet?
A személyes visszajelzések erősítenek meg abban az érzésben, hogy jó úton járok. Természetesen nekem is kell a promóció. Ezért tartok előadásokat, mert így valós és releváns információkat adhatok át az érdeklődőknek.

 

Miért él át az üzleti szféra 2017-ben egy globális bizalmi válságot? Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a magyar vállalkozók jobban megbízzanak egymásban?
Az üzleti szféra jelenleg Magyarországon egy kényszerű árversenyben dolgozik, ami nem párosul a minőséggel. Én az Amerikai Egyesült Államokban élek, és ott nem feltétlenül az olcsóbb ár számít. Sokkal jobban figyelnek a minőségi szolgáltatásra és magára a termékre. Nem találkozom a hétköznapi életben korrupcióval, és nincs átpolitizálva a gazdasági élet.


Lehet, hogy ez a különbség a bizalomhoz kapcsolódik?
Azért működik jól az USA gazdasága, mert mindenki megtiszteli a másikat azzal, hogy megfizeti a munkáját vagy tudását. Ha ezt az attitűdöt átvennénk, sokkal eredményesebb lenne az üzleti világ Magyarországon.

 

Téged is érdekel a BIX? Kérj bővebb tájékoztatást!

Kecskés Brigitta - Account maganer

telefon: +36 70 458 1617
 

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”