BIX Magazin
2019-02-17
„Az etikus gondolkodás győzelmét szeretem a legjobban a munkámban”
2017-08-28
-

Gombás Tibor nagy figyelmet fordít munkatársai képzésére és motiválására, a pozitív gondolkodásmód kialakítására, miközben az EW 1867 Hungária Kft a nagymúltú, német FEIN elektromos ipari kisgépek magyarországi képviselete.

Mi kell ahhoz, hogy egy vállalat sikeres legyen a fémipari igények kiszolgálásában? Mi a legnagyobb kihívás ebben a szektorban? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Gombás Tiborral. 

Milyen típusú információban bíznak a legjobban az emberek a 21. században?
Én akkor tekintek egy információt hitelesnek, ha ismerem a forrását. Akkor már eleve megbízom az adott személyben, aki küldi az üzenetet. Manapság azonban már szinte mindenkinek van Facebook-profilja, az emberek többsége pedig a Youtube-on hallgat zenét. Nem véletlen, hogy a netes felületeken egyre intenzívebben jelennek meg a fizetett hirdetések, mert ezeknek a csatornákban hisznek, bíznak az ügyfelek. Még mindig a fizetett hirdetések vannak a legnagyobb hatással az emberekre. Bekapcsolják a tévét, olvassák az újságokat…Nekem ez a tapasztalatom a korosztályomban. 

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
A teremtést, az alkotást. Az etikus gondolkodás győzelmének igazolását. A pozitív szemlélet kialakítását. 

Ki az a cégvezető, az az üzleti példakép, aki a legnagyobb hatással volt rád?
A német főnököm. Sokat tanultam tőle, ugyanakkor sok mindenben változtattam meg a vezetési stílusomat, mert különben Magyarországon nem működhetett volna. 

Céged, az EW 1867 Hungária Kft. kifejezetten a fémipari szegmens számára forgalmaz elektromos kisgépeket, amelyek masszívan bírják a napi 8 órás munkát. Ez a magyarországi képviselet valószínűleg összehangolt tervezést is kíván…Mit teszel annak érdekében, hogy az ügyfeleid elégedettek legyenek?
A piaci visszajelzések alapján alakítom át a cég szervezetét, emellett különösen fontosnak érzem a munkatársaim folyamatos képzését. Az is lényeges, hogy minél motiváltabbak legyenek a kollégák, mert így végezhetnek professzionális munkát. Jelentősen lemarad a versenyben az a cég, mely nem fókuszál a technikai fejlesztésekre, ami szintén hozzájárul az ügyfelek elégedettségi szintjének növeléséhez. 

Érzem, hogy nagyon fontosak számodra a munkatársak. Mi kell ahhoz, hogy az alkalmazottaid szeressenek veled dolgozni, megbízzanak benned, és produktívak legyenek?
Igen, ezt valóban jól érzed. A munkahelyi flowhoz, a hatékony közös munkához az kell, hogy mindenki pontosan ismerje a kitűzött célokat. Ennek érdekében már az első lépésben megbeszéljük az elvárásokat, a későbbi munkafolyamatban pedig kontrollálom azokat. Minden cégnek érdemes lenne kialakítani és működtetni egy jól átgondolt motivációs rendszert, mert ez rengeteget ad hozzá a munkatársak teljesítményéhez. Végül kiemelném a következetes vezetési stratégiát, ami szintén fontos a megalapozott bizalom kialakításához. 

Mik azok a képességek, melyek sikeres vezetővé tesznek?
Egy vezetőnek következetesnek és határozottnak kell lennie, továbbá minden helyzetben gyors döntési képességre van szüksége – megfelelő elemzés után. Emellett szociális érzékenységgel is rendelkeznie kell, mert csak így érezhet rá a munkatársak problémáira és azok megoldására. 

Volt olyan helyzet az életedben vagy az EW 1867 Hungária Kft. történetében, mikor minden korábbinál nagyobb bizalomra volt szükség?

A kollégák részéről mérhetetlen bizalom volt felém, mikor megvettem a céget a német anyacégtől. Nem féltek a jövőtől, hanem még nagyobb erőbedobással dolgoztak velem együtt a forgalom növelése érdekében. 

Gondolom, itt mindent legyőző önbizalomra volt szükséged…
Maximálisan bíznom kellett magamban ahhoz, hogy meg merjek venni egy németek részéről pénzügyileg „leszívott” céget és egy a cég vásárlás érdekében felvett hitelt. 

Hogyan teremt a cég új üzleti kapcsolatokat?
Általában a már meglévő partnereinktől kérünk friss kapcsolatokat. De az is előfordul, hogy felkeresünk egy olyan új, viszonylag ismeretlen céget, melyre a médiában figyelünk fel. És arról még nem is beszéltem, mikor a kereskedőinkön keresztül jutunk el az üzleti partnerekhez. 

Hol keresel információt a potenciális partnereidről?
Megnézem a vállalat saját weboldalát, mert az mindig hasznos információkat ad az első lépések megtételéhez. Aztán jön a Google-keresés, a Bisnode adatai, vagy az Opten. 

Mi a legnagyobb kihívás számodra?
A kollégák folyamatos motiválása. Illetve az is, hogy csak növekedésben gondolkodjanak. 

Mi a cégfilozófiád központi eleme? És hogyan hat ez a cég sikerére?
Az első a munka iránti alázat, a munkatársakba vetett bizalom és a feladatok végrehajtásában megnyilvánuló következetesség. Ha megvannak ezek a nagyszerű alapok, akkor már csak idő kérdése a kiváló információáramlás és a hatékonyság. 

Mennyire jellemző az átlátható működés, illetve a teljesítményalapúság az általad képviselt iparágban?
Mi a fémipart szolgáljuk ki a kereskedői hálózat segítségével. A fémipari felhasználók egyre inkább nyugati gondolkodásmóddal rendelkeznek (azaz külföldre dolgoznak). Hatékonyságra törekszenek és nyitottak az új információkra. A szerszámkereskedők viszont beletemetkeznek a napi munkába, és megelégednek azzal, ami van. Nem gondolkodnak növekedésben, illetve azt hiszik, az magától jön. 

Az EW 1867 Hungária Kft. életében a hagyományos reklámnak vagy a piaci visszajelzéseknek van nagyobb jelentősége?
Egyértelműen a piaci visszajelzések a meghatározóak cégünk alakításába.Ez egy oda-vissza játék, vagyis magunkat csak úgy tudjuk értékesebbé tenni, ha figyelembe vesszük a piac akaratát. 

A hazai üzleti szféra egy mély bizalmi válságot él át. Szerinted mit tehetünk azért, hogy a vállalkozók jobban megbízzanak egymásban?
Ez az erkölcsi válság a társadalomból származik. Ebből adódóan a cégvezetők nehezen adnak bizalmat egy idegen cégnek (még akkor is, ha az kiváló referenciákat tud felmutatni). A személyes jó kapcsolat az alapja annak, hogy létrejöjjön egy valós üzleti kapcsolat. A partnerség tartóssága pedig azon múlik, hogy a cégek milyen minőségi szinten állnak, mennyire versenyképesek és milyen hatékonysággal tudnak együtt dolgozni. 


Nézd meg az EW 1867 Hungária Kft. profilját, és refrenciáit!
https://bizalmikor.hu/hiteles-profil/1554/ew1867-kft--keziszerszamok-
Téged is érdekel a BIX? Kérj bővebb tájékoztatást!

Kecskés Brigitta - Account maganer

telefon: +36 70 458 1617

email: brigitta.kecskes@bixindex.hu

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”