BIX Magazin
2019-02-17
Érdekek és értékek
2017-06-16
-
Hajba Máté

Miközben sokat beszélünk vállalkozókról, vezetőkről cégekről és egyénekről, gyakran elfeledkezünk az érdekképviseletről. A cégvezetők sajnos nem tudnak mindig mindenki igényire odafigyelni, éppen ezért fontosak az olyan érdekvédelmi szervezetek, akik a munkavállalókat képviselik, hogy egy mindenki számára jól működő környezetet teremtsenek. Az egyik legsikeresebb ilyen szervezet a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete. Az MTSZSZ elnökét Buzásné Putz Erzsébetet kérdeztük, érdekekről, értékekről és a sikereikről.

Hogyan sikerül eljutni ennyi emberhez? Mi a siker titka?

Jelenleg a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete 54 vállalatnál fejti ki érdekvédelmi tevékenységét. Taglétszáma meghaladta a 12 ezer főt. Kollégáink szakmai hozzáértése, a korrekt tárgyalási stratégiánk eredményesnek bizonyul. Eredményes bértárgyalásokat folytatunk a munkáltatókkal, foglalkoztatási megállapodásokat kötöttünk. A munkavállalókat segítjük eligazodni a munka világában, a munkajogban és sok információval látjuk el őket. Folyamatosan növekszik a tagjaink száma, ajánlják az MTSZSZ-t olyan cégekhez is, ahol még nincs érdekvédelmi szervezet.

Miként tudnak relevánsak maradni és folyamatosan újítani?

Figyeljük a munkaerőpiac mozgását, a munkavállalók igényeit és ehhez igazítjuk érdekvédelmi stratégiánkat. az érdekvédelmi, szakmai szerepvállalást ötvözzük a szolgáltatásokkal bővített érdekvédelmi tevékenységgel.

Hogyan lehet sikeresen képviselni az emberek érdekeit?

Innovatív érdekvédelmi szervezetként partnerséget ajánlunk a vállalatoknak. Érdekünk a versenyképesség fokozása, a magyar gazdaság erősítése a dolgozók jogszerű foglalkoztatása mellett. Dolgozunk a munkavállalók egzisztenciális helyzetének erősítésén, a képzési lehetőségeik biztosításán. A vállalattal közösen kialakított munkaerő megtartó intézkedéseket dolgoznak ki.

Az MTSZSZ olyan hatékony érdekvédelmet folytat, amely segíti a vállalatok humán erőforrásának biztosítását. Értéket teremtünk! Kollektív szerződéseket, megállapodásokat kötünk.

A Munka Törvénykönyvétől eltérő vállalat-specifikus szabályozásokat, rugalmas foglalkoztatás-politikát alakítunk ki, jövedelem-politika kidolgozásával, potenciális munkaerő felkutatásával. Az MTSZSZ hallgatói tagozatában a fiatal pályakezdő munkaerőpiacra történő bevezetését segítjük. Ipari szektori (ágazati foglalkoztatás-politikai), gazdasági kérdéseket terjesztünk a jogalkotók felé.

Ma Magyarországon a bizalom mennyire fontos a munkában?

Elengedhetetlen. Az előzőekben ismertetett területek is egy nagyobb metszete annak a partneri kapcsolatnak, amennyiben egy szakmai alapú, hiteles érdekvédelemben kompetens érdekvédelmi szervezet tud az adott vállalat eredményes termeléséhez hozzáadni. A bizalomért tenni kell! De ha kialakult a partnerek között a bizalom, azt mind két fél számára eredményeket hoz.

Milyen a  vezetők és a munkatársak kapcsolatát?

Az MTSZSZ -en belül baráti kapcsolat alakult ki a vezetők és a munkatársak között. Viszonylag kis számú munkatárssal dolgozunk, főként szakmai , munkajogi, humán szakértői és munkavédelmi szakembereink vannak ebben a körben, akik az ország különböző vállalatainál működő tagszervezeteink munkáját segítik és irányítják.

Kollégáink felkészült szakemberek, akik korrekt szakmai hozzáértéssel végzik a munkájukat.

 

 

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”