BIX Magazin
2019-02-17
Hit és bizalom az egészségügyben
2017-03-24
-
Gárdos Réka

A bizalmat elveszíteni számtalan módon lehet. Ha a bizalom meginog, onnantól szélsebesen száguld lefelé egy kapcsolat, legyen az az emberek egymásba vetett bizalma, a politika irányába táplált bizalom, vagy akár az egészségügy területe. Törvényszerű azonban, hogy így legyen?

Timkó Csillától, a Corpmed Egészségügyi Kft. értékesítési vezetőjétől sokat tanulhatunk, hiszen egy olyan területen nyújt kimagasló szolgáltatást, ahol a bizalom szintje alacsonyan áll, és minden egyes apró eredményért nagyon keményen meg kell dolgozni.

„Mi egy fiatal cég vagyunk a foglalkozás-egészségügy területén, ahol a szolgáltatói kör az ügyfelek által már eléggé ismert. Ide betörni, ismeretséget és emellett bizalmat szerezni most a legnagyobb kihívás. Ebben cégfilozófiánk ad iránymutatást, mely olyan értékeken nyugszik, mint a megbízhatóság, pontosság, erkölcsösség, szakmaiság. Ezenfelül a vezető személyisége is kiemelkedő szerepet játszik a sikerben. Fontos a felkészültsége, hogy legyen tapasztalata, illetve az olyan alapvető emberi tulajdonságok, mint a kedvesség, az elfogadás és a megértés képessége is meghatározó jelentőséggel bír, mindamellett, hogy határidőket megkövetelő, következetes személyiség legyen.”

A bizalom bármilyen kapcsolatban az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb tényező. Ha elvész, visszaszerezni nehéz, ha nem lehetetlen, de ha megvan, akkor van lehetőség egy szinttel feljebb lépni, így van ez Csilláék esetében is, mind az alkalmazottak mind pedig az ügyfelekkel szemben.

„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek. Igyekszem mindig jó és konkrét megoldásokat kitalálni, amikre esetleg mások nem gondolnak egy adott szituációban. Munkatársaimat minden esetben meghallgatom, elfogadom a véleményüket, amennyiben jó megoldási javaslatot kínálnak, akkor hagyom megvalósítani. Konstruktív csapatszellem, ez az, ami jellemez bennünket.”

„Az ügyfeleink magas szintű kiszolgálása és elégedettsége természetesen elsődleges. Ennek érdekében minden esetben a lehetőségek adta legjobb megoldásokat választom, hogy számukra kényelmes és megfelelő legyen az ellátás, a szakma szabályainak a betartása mellett.”

„Mindig nagykihívást jelentő terület esetünkben egy tenderen való bizalom elnyerése, hiszen valahol mindig magadat adod el a szolgáltatással együtt. Ha nem vagy hiteles, nem bízol a termékedben, akkor nem fognak hinni a szolgáltatásban.”

Forrás
Timkó Csilla gondolatai

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”