BIX Magazin
2019-02-17
Így lesz garantáltan pozitív az első benyomás
2017-08-04
-
SuperAdmin

Kapcsolatépítés szempontjából talán még sose volt ennyi lehetősünk. Egy azonban biztos, legyél akár hivatalos networking eseményen vagy a véletlenek pozitív sodrásában, a cégedről alkotott első véleményeket, személyes megjelenésed és kisugárzásod adja meg.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy a tükör előtt kell állnod egész nap, de ezzel az öt tippel garantált az erős kezdés.

1.Tisztán és érthetően fogalmazd meg, mivel foglalkozol!

Amikor saját vagy vállalkozásod tevékenységéről mesélsz fontos, hogy mondandód egyszerű és könnyen követhető legyen. Annak ellenére, hogy számos pozitív tulajdonságod van és ezeket meg kell osztani újdonsült ismeretségeddel, legyél egy kicsit türelmesebb. Ragadd ki a fő erősségedet, azt a tulajdonságot, ami kiemeli cégedet az átlagosból és arra fókuszálj. Egy dolog sokkal könnyebben megragad az emberek emlékezetében és első körben az a legfontosabb. Érthetően és egy dolgot kiemelve még azok számára is érdekes leszel, akik most hallanak először tevékenységedről.

2. Kétszer annyira figyelj a másikra, mint saját szavaidra!

Egy világban ahol tobzódunk figyelemzavaró tényezőkkel igazi kincs a valós hallgatóság. Ha megtiszteled a másikat, és 110%-ban csak a mondandójára figyelsz, biztosan nyomot hagysz benne. Amennyiben úgy érzed túl régóta csak a te hangodat hallani a beszélgetésben, kapcsolódj vissza hozzá egy kérdéssel.: Említetted az előbb….? Nagyon érdekelne, abban a helyzetben merre indultál stb. Figyelj rá, tudj meg minél többet, így benne is pozitív gondolatok kötődnek majd a nevedhez.

3. Legyél szuper ”kapocs”!

Lehet nem annyira jellemző rád, de megéri a fáradtságot. Hozd össze a körülötted lévő embereket. Puhatold ki milyen segítségre van szüksége új üzleti partnerednek és ajánld az általad már jól ismert vállalkozókat neki. Ez a plusz kedvesség lekötelezi és téged is megbízható kategóriába sorol az ajánlott személy számára is. Vigyázz, tényleg csak olyan embereket kapcsolj össze, akikben valóban megbízol, hiszen a TE szavad forog a piacon!

4. Csak akkor adj tanácsot, ha biztos vagy magadban!

Nagyon hízelgő tud lenni, ha tanácsért vagy segítségért fordulnak hozzád, de megéri a rizikót, ha nem vagy biztos a dolgodban? Még ha egy szívesség gyorsabban elvezet a kezdeti bizalomhoz, óvatosan lelkesedjünk. Elegendő egyetlen rossz következményekkel járó tanács vagy foganatlan segítség és többet ártottál jó nevednek, mintha máshoz irányítottad volna a hozzád fordulót. Csak azt vállald el, ami után a felelősség is terhelhet. Egy haszontalan tanács vagy segítség csak időrablás üzleti partneredtől, te pedig hiteltelenebb leszel.

5. Figyelj a testbeszédedre!

A nagy izgalmak közepette (valljuk be, mind izgulunk egy kicsit ) sokan csak saját hangjukra koncentrálnak egy megbeszélésen és teljesen kimarad a testbeszéd. Pedig a nonverbális kommunikáció gyakran beszédesebb, mint a hangosan kimondott okos szavak. Próbálj mindig egyenesen ülni, és kommunikációs partnered felé fordítani testedet. SOHA ne tedd zsebre a kezed és ne is kulcsold össze magad előtt, te nyitott ember vagy, ez a testtartás viszont a zártságot tükrözi. Nagyon fontos a szemkontaktus megtartása, főleg amikor a másik éppen mondandója közepén tart, viszont ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl merev és tartós, mert az agresszív viselkedésforma. Kölcsönös tiszteleten alapuló figyelem és nyitott testtartás és garantálja a pozitív első benyomást.

 

forrás: Entrepreneur

 

Szeretnéd, ha a cégedről alkotott első benyomás nélküled is látványosan pozitív lenne?

A Bizalmi Indexed beszédesebb lehet a kommenteknél!

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.