BIX Magazin
2019-02-17
Kiderült mi változik jövőre a Bizalmi Körben!
2017-12-17
-
Hajba Máté
  • Miért volt szükség változtatásra? 
  • Min változtatunk? 
  • Mit hagyunk változatlanul? 
  • Miért jó mindez a tagoknak? 

Gangel Péter a Bizalmi Kör vezetője válaszolt kérdéseinkre.  

Túl vagytok egy sikeres Gálán, 3 évadzáró eseményen, mi történik ilyenkor a Bizalmi Körben? 

Valóban, rengeteg munka van mögöttünk. Ráadásul nem csak ezt az évet, hanem egy több mint 6 éves szakaszt zárunk le a Bizalmi Kör életében, és mielőtt rátérnénk arra, hogy valóban mi történik, fontosnak tartom, hogy köszönetet mondjunk mindenkinek, aki a 6 év során akár egyszer is velünk volt. Kivételes emberekkel ajándékoztak meg bennünket az égiek, és ezért rendkívül hálásak vagyunk. 

Egyre többet látjuk a kommunikációtokban a szintlépést, a lezárást. Miről szól ez valójában? Mit zártok le? 

A Bizalmi Kör első 6 és fél évét. Az első pillanattól az volt a célunk, hogy olyan megoldásokat fejlesszünk, amelyek növelik a Bizalmi szintet cégen belül, vezető között vagy egy adott vállalkozás és a saját piaca között. Ezt a célunkat teljesítettük, 6 év alatt több megoldással jelentünk meg a piacon, ugyanakkor számos megoldásunk, mint például a vezetői reggeli az első pillanattól szinte változatlan formában működik. Az elmúlt 6 évben annyit tanultunk, annyit tapasztaltunk, hogy itt volt az ideje annak, hogy egy magasabb szintre lépjünk. Kicsit olyan ez, mint egy autónál az új modell megjelenése. Már nem elég egy facelift, a régi jól bevált alapokra innovatív megoldásokat hozunk.

Szóval új modell érkezik? 

Szó szerint. A jelenlegi modell rengeteget jelent nekünk. Ha újra kezdhetnénk, ugyanígy látnánk hozzá. Ugyanakkor azt is be kell látnunk, hogy ma jelentős potenciált veszítünk el azért, mert a jelenlegi modellt túlnőttük. 


Hogyan értsük ezt? Hogyan lehet egy modellt túlnőni? 

Ahogy tapasztaltunk, egyre több lehetőség nyílt meg előttünk, és ahhoz, hogy élhessünk az új lehetőségekkel, egyrészt több erőforrásra lesz szükségünk, másrészt az elérhető erőforrásainkat máshova kell csoportosítani. 

Mondok egy konkrét példát. A vezetői reggelik jelenlegi modellje azt követeli meg tőlünk, hogy két hétről két hétre kampányokat folytassunk. Ez rendkívül sokat kér tőlünk, és fárasztó a résztvevőknek is. Ugyanakkor ebben rejlik a lehetőségünk is, hiszen, ha átalakítjuk a reggelik üzleti modelljét, már nem lesz ennyire intenzív a promóció, akkor a felszabaduló erőforrást az új területek kiaknázására fordíthatjuk, és többet adhatunk a Bizalmi Kör tagoknak. Ez a legfőbb célunk.

Tehát a reggelik új üzleti modellt kapnak? 

Igen.  Ha tisztán az üzleti modellt nézem, áttérünk alkalmankénti fizetésről éves klubtagságra.  Ha a teljes megoldásrendszert, akkor azt mondhatom, hogy egy olyan egyedülálló megoldásrendszert hoztunk létre, mely kombinálja a reggeliket (Networking & Inspiration), #miaterved mesterelmét (Leadership development), Gálát (Elismerési rendszer) és a legnagyobb innovációt, a BIX-et (Vezetői döntéstámogatás). A piacon ez egyedülálló megoldás.

Ez elsőre érthető, bár sokan éppen azért szerették a Bizalmi Kört, mert nagyon nagy szabadságot adott. Nem igényelt elköteleződést, mindenki úgy járt, ahogy kedve volt éppen. 


És az első 6 évben ez rendben is volt így. De hadd mondjak egy példát. Amikor egy szerelem elkezdődik, az első néhány randin tökéletesen működik ez a fajta szabadság. Egy idő után azonban, ahogy szeretnénk a kapcsolat kiteljesedését, már kevés lesz a heti egy randi kötelezettségek nélkül. Az eddigi megoldásaink nagyszerűek voltak arra, hogy kivételes embereket ismerjünk meg, azonban, ha szintet szeretnénk lépni, ahhoz több elköteleződésre lesz szükségünk. 

És mi lesz azzal, aki nem szeretne elköteleződni? 

Semmi sem kötelező. Maradva a párkapcsolati példánál, a kapcsolat akkor működik jól, ha mindkét fél szabad akaratából elkötelezi magát. Mi bizonyítottunk az elmúlt években, elkötelezettek vagyunk a Bizalmi Kör tagjai mellett, és sokan elköteleződtek mellettünk. Itt az ideje, hogy ezt komolyan vegyük. 
Aki pedig nem szeretné ezt, Őt ugyanúgy szeretjük, várjuk a Bizalom Napon, de építeni természetesen nem rájuk építünk. 

Miben látod a Bizalmi Kör jövőjét? 

Soha nem láttam még fényesebbnek a jövőt. Egyrészt, vezetői szervezetként célunk, hogy elfoglaljuk a piacon minket illető elsőszámú pozíciót. 
Másrészt a BIX az országban, de megkockáztatom, hogy Európában egyedülálló innováció, így nemzetközi terjeszkedésre és sikerekre számítunk. 

Kicsit konkrétabban? 

Nézzük először a Vezetői klubot, amiből mindjárt kettőt is indítunk. 
Létrehozhattunk volna egy következő networking klubot, de többet akartunk.
Meggyőződésünk, hogy ha egy kapcsolatba időt, energiát fektettünk, akkor bűn azt lekorlátozni arra, hogy direkt vagy indirekt értékesítésre használjuk. Ez olyan, mintha az autónkat nem lennénk hajlandóak kettesbe vagy háromasba kapcsolni. 

Éppen ezért egy szofisztikált és intelligens vezetői rendszert építettünk fel, mely négy pilléren nyugszik. A klubokban létrejövő kapcsolatokat, illetve a bennük rejlő lehetőséget így az üzleti élet különböző területein kamatoztathatjuk. 

Íme a 4 pillér: 

 

Tehát akkor ez egy olyan klub, ami cégvezetőknek szól? 

Abszolút. A Bizalmi Kör vezetői klubokban több szempontból is szűrt a társaság. Ez fontos, mert így tudunk minőséget garantálni. Az egyik ilyen elv, hogy kizárólag cégtulajdonosokat, illetve CEO-kat  fogunk össze. A kialakított eszközrendszerünk számukra biztosít hatékony megoldást. 

És mit jelent a többesszám, hogy vezetői klubok? 

Rögtön két klubot hozunk létre. Az első klub kizárólag piacvezető magyar cégvezetőknek szól. Ezt hívjuk MRD+ klubnak, az első ilyen csoportunk neve pedig Lánchíd csoport. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert az elmúlt években kapcsolatba kerültünk az ország vezető vállalkozóival, és ők megszerették a Bizalmi Kört, így egy olyan klub jön most létre, ami országszerte kivételes, egyedülálló. 

Miért kell őket külön venni? 

Ezeknek az üzletembereknek, vezetőknek más az igényük, mint a feltörekvő társaiknak. A felméréseink szerint nekik több tanulásra és élményre, és kevesebb networkingre van szükségük. Másrészről a TOP üzletemberek számára a tapasztalatmegosztás hatványozottan fontos. Egyszóval mások a prioritások, és ezekhez a prioritásokhoz alakítottuk a klub programrendszerét. 

És mi a helyzet azokkal, akik nem érik el a MRD+ forgalmat? 

Számunkra Ők ugyanolyan fontosak. Őket hívjuk TOP vállalkozói klubnak, mert rendkívül nagyra tartjuk őket. A TOP vezetői klubba olyan vezetőket várunk, akik elérték már cégükkel az 50M Ft forgalmat, de 1MRD alatt vannak még. 
Az Ő igényeikhez is egy speciális klubrendszert alakítottunk ki. Azt tapasztaltuk, hogy számukra rendkívül fontos a vezetői fejlesztés, ugyanakkor a networking nagyobb hangsúlyt kap, mint a MRD+ klubban. 

Van átjárás a klubok között? 

Ez a legfontosabb. A leginkább kézenfekvő megoldás, hogy vannak közös rendezvények. Ennél azonban sokkal többet adunk.

A klubok bizalmi csomópontként funkcionálnak, a BIX pedig láthatóvá teszi ezeket a bizalmi csomópontokat. Így a „digitalizált”bizalom segítségével eltűnnek a szakadékok és valós hidak, átjárók épülnek, amit a klubok közötti együttműködésekre, tapasztalatcserére ugyanúgy használhatunk, mint új megrendelők megnyerésére. Ez korszakalkotó. 

Ez nagyon izgalmasan hangzik. 

Az is, hiszen új időszámítást nyitunk a klubok világában, aminek a BIX a kulcsa. Mostantól a klubban töltött idő, az ott létrejött kapcsolatok hatása nem ér véget, amikor kilépsz a találkozóról. A BIX garantálja, hogy a klubtagságod a hétköznapjaidat is megkönnyítik. A mottónk: csináld jól, amit csinálsz és kérj róla referenciát!

Akkor a BIX korlátozódik a klubra? Mások már nem is használhatják? Nem írhatnak referenciát? 

Nem. A BIX továbbra is működik és fejlődik. Pont a klub ad lehetőséget arra, hogy kiterjesszük, hogy többet foglalkozzunk azzal, hogy a BIX valódi döntéstámogató eszközzé váljon. Azért fontos ez, mert ma a cégekkel kapcsolatos keresések 81%-a valós véleményeket keres. Ez egy óriási piac. Célunk, hogy jövőre legalább 1000 cég használja a BIX-et. Az ehhez szükséges fejlesztéseket a napokban fejezzük be, és a nemzetközi terjeszkedésnek is ez a kulcsa. 

Nagyszerű jövőkép. Zárásként mit üzensz az olvasónak? 

A legfontosabb, amiről eddig nem eset szó. Most egy bizalmi ugrást hajtunk végre, de az értékeink nem változtak. A Bizalmi Körben mindent megtartunk, amit szerettek, ami az eddigi sikereket okozta, a kivételes, bizalmi légkörtől a prominens előadókig. 

Ugyanakkor mindezt egy magasabb szinten érvényesítjük annak érdekében, hogy a tagok többet profitáljatok belőle, kapcsolatokban, tudásban, sikerekben. 
Hálásak vagyunk mindenkiért, aki eddig velünk volt, mindenkiért, aki velünk marad, és izgatottan várjuk azokat, akiket ezután ismerünk majd meg!
 

ÉRDEKELNEK A RÉSZLETEK? KATTINTS >>

 

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.