BIX Magazin
2019-02-17
A szakma, ahol a jó szakembert üldözik
2017-03-24
-
Gárdos Réka

Az informatikushiány folyamatosan nő. Tavaly ez a szám 22 ezer fő körül mozgott, 2017-ben még tovább fog emelkedni. A probléma egyik fő oka, hogy Magyarországon az IT szakma nem elég népszerű, annak ellenére, hogy a piac hosszú távú és stabil lehetőségeket hordoz magában.

A piac egyre gyorsabban változik, küszöbön a generációváltás, a vezetőknek új menedzsment technikákat is kell tanulniuk. Soós Péter a SoPeti Bt. alapítója, egy a reformerek közül, aki változtatni akar, aki valami újjal lépett a piacra.

„Sajnos ez egy olyan szakma, ahol a legtöbb ügyfél egyáltalán nem, vagy nagyon kis mértékben ért a dologhoz. Az információs aszimmetria visszaéléshez, kihasználáshoz vezet, és olyan terméket adnak el, amely nem tudja azt, amit állít vagy újként értékesítik a használt terméket, esetenként pedig egyediként egy teljesen szabványos rendszert. A jelenlegi piacra egyáltalán nem jellemző a az átlátható működés. Éppen ezért, a hagyományos reklámnak nagyon kis szerepe van nálunk. Ehelyett, kimondottan a piaci visszajelzésekre épülő a marketingben látom a jövőt, ezért is örülök a Bix-nek.”

A SoPeti Bt. a folyamatos növekedés eredményeként, mára már hálózat kiépítésben, programozásban, rendszergazdai tevékenységekben, weboldal-készítésben, és karbantartásban is teljes körű megoldást biztosít.

„Ügyfeleink elégedettsége érdekében mindig próbáljuk a maximumot kihozni a helyzetekből, illetve a maximumon túl valami pluszt is adni.

„Az ügyfelek igényeinek maximális kiszolgálása mellett, a siker másik elengedhetetlen feltétele a munkatársakkal való jó kapcsolat. Közös kikapcsolódásokat szervezünk illetve spontán rövid kis LAN partykat tartunk munka közben is. A jó hangulat mellett kollégáim természetesen tudják, hogy bármikor felhívhatnak, ha elakadnak és segítek nekik.”

Egy jó vezető mindig tanul, mert tudja, hogy van nála jobb, fejlődni mindig lehet. Hol és miben kereshetjük a pozitív példákat ma?

„Egy konkrét személyt nem tudok kiemelni, akit feltétlen követnék. Esetemben nagyobb szerepe van egy-egy viselkedéstípusnak. Elsősorban az olyan főnököktől szeretek tanulni és tanultam sokat, akik nem gőgös Döbrögi-ként viselkednek (sajnos még most is jellemző ez a mentalitás), hanem építeni akarják a csapatot, és elősegíteni az emberek fejlődését. Szeretnek tanulni, folyamatosan fejlődni, és ismerik a saját valamint kollégáik határait is. Főnökként nehéz, de szükséges elismerni a saját hibáinkat, illetve ha a kollégáinak jobb ötlete van, azt elfogadni és esetenként tudni kell háttérbe vonulni.”

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2017-09-08
-
A hosszú távú, bizalmon alapuló partnerséget kedveli, épp emiatt az ügyfélközpontúság igencsak közel áll hozzá, érdek helyett pedig az értékteremtést tartja a legfontosabbnak. Pál Zoltán Gábor, az ALH vezetője osztotta meg velünk gondolatait.
2017-08-28
-
Teremtés, alkotás és etikus gondolkodás-ezekre az értékekre alapozza üzleti szemléletét Gombás Tibor, a FEIN képviselet ügyvezetője.
2017-08-25
-
A minőségi munkavédelmi termékeket forgalmazó Magic Tools Kft. ügyvezetője, Márton István egy sajátos win-win szemlélettel tekint az ügyfelek kapcsán felmerülő problémák megoldására, példaképét e téren pedig a munkatársait kiválóan kezelő, Harry Hughes-ban látja.
2017-08-25
-
Bója Norbert, a SkillON Kft. ügyvezetője imádja azt a pillanatot, mikor a partnerei arcán gyermeki elégedettség ragyog.  Az üzletben a korrektséget tartja az egyik legfontosabb értéknek, ám ebben a tekintetben szerinte a magyar piacnak még sokat kell fejlődnie. 
2017-08-22
-
Bognár Gergely, a DTD Express ügyvezetője bármikor megszervez egy vasúti szállítmányozást Európa és Kína között, de úgy érzi, a piaci visszajelzés ma már diadalt aratott a hagyományos reklám fölött. Üzleti filozófiájának alappillére a bizalom.
2017-08-21
-
Győrfi Anett
Dr. Varga Miklós floridai közjegyző, egyetemi professzor és több feltörekvő magyar startup képviselője Amerikában. A lehetőségek hazájában élő stratégiai tanácsadó a magyar feltalálók ötleteit juttatja el az amerikai piacra. A két ország közötti mentalitásbeli-bizalmi különbségek mellett Dr. Varga Miklós azt is elmesélte nekünk, milyen alapelvek tesznek sikeressé egy vezetőt, egy céget a magyar startup-világban és Amerikában.       
2017-06-16
-
Hajba Máté
Interjú Buzásné Putz Erzsébetettel a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet elnökével.
2017-06-14
-
Hajba Máté
“Az informatikai cégek valamiért nem képesek megérteni a kis és középvállalkozások problémáit. Szép marketinganyagok ígéretek, álmok helyett konkrétumokra, értékekre, törődésre és gördülékeny megvalósításra lenne szükség.” 
2017-04-19
-
Gárdos Réka
„A BIX azoknak a cégeknek, akik a munkájukból akarnak megélni ez óriási előnyt fog jelenteni, akik zsiványok, azoknak óriási bajt fog hozni.”
2017-04-04
-
Gárdos Réka
„Hosszú távon gondolkozom, amire más azt mondja, hogy megoldhatatlan arra mindig találok megoldást. Előttem nincsenek lehetetlenek.”
2017-03-29
-
Gárdos Réka
Egyre több cég fektet be IT technológiába világszerte. A folyamatos fejlődés kulcsát egyre többen látják az informatikában.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Etika, emberség és becsületesség. Ezek a filozófiánk legfontosabb alappillérei.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
Különösen nehéz a helyzet a pénzügyi szektorban, melyet nagyfokú bizalmatlanság jellemez. Hogyan lehet mégis maradandót alkotni és hitelesnek maradni pénzügyi tanácsadóként?
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„Az üzleti modellünk alapja a bizalom Az ügyfél velünk teljes biztonságban van, végig fogjuk a kezét.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A bizalom és a tisztelet kivívása hatalmas odafigyelést igényel. A megbecsülés kölcsönös kell, hogy legyen, hiszen fontos és nélkülözhetetlen részei a szervezetnek.”
2017-03-24
-
Gárdos Réka
"Az utóbbi megrendelésünknél, a szerződés akár egy szalvéta is lehetett volna aláírva, de mindkét fél tudta, hogy teljes mértékben meg lesznek elégedve a másikkal"-mesélte el Soós Péter.
2017-03-24
-
Gárdos Réka
„A munkám a szenvedélyem, a küldetésemet és célomat is itt találtam meg.”