BIX Magazin
2019-02-17
Sikeres emberek, akik a nagy bukás után sem adták fel
2017-06-30
-
SuperAdmin

A vállalkozók világában sokszor nem látni tisztán a következő lépést. Egyre elérhetetlenebbek a célok és még a feladás gondolatával is könnyebb eljátszani, mint megtalálni a megoldást. Mindenki ismeri ezt a kártékony érzést ezért lett a júliusi Vezetői Reggelik témája a SOHA NE ADD FEL!

 

Összegyűjtöttünk hat inspiráló üzletembert, akik nem adták fel egy kudarc után!

 

  1. Thomas Edison 1868-ban, mindössze huszonegy évesen kifejlesztette az elektromos szavazatszámlálót. Sajnos a képviselőház tetszését nem nyerte el, de a fiatal feltalálót nem törte le a kudarc. Egy pár hónappal később, negyvenezer dollárért eladta a következő találmányát, egy távírórendszert. Ma is gyakran emlegetik a bukások bajnokaként, miden bukás után felállt. Edison szerint a sikertelen projekt az üzlet természetes velejárója: „Azért van számtalan eredményem, mert sok ezer dologról már tudom, hogy nem működik”

 

  1. Colonel Sanders a világhírű KFC (Kentucky Fried Chicken) alapítója autószerelőként kezdte pályafutását. A turisták javarészt őt kérdezgették, hol lehet egy finomat enni, úgy döntött nyit egy éttermet. Legendás csirke receptjét már ott kikísérletezte és a siker sem maradt el. A sors viszont nem volt sokáig ilyen kegyes, az ötvenes évek elején egy elkerülő utat építettek a városuk köré. Az autók nem tértek be többé a városba és az étterem szép lassan csődbe ment. A teljes elkeseredés helyett Sander 65 évesen elkezdett házalni népszerű csirke receptjével. 1009 étterem utasította el, mire először igent mondtak neki. Szerencséjére hitt magában és termékében így nem a receptért kért pénzt, hanem az eladott csirkék után kért százalékot. 69 évesen megalapította saját éttermét, amiből pár év alatt 3500-nál is több étterme lett.

 

  1. 1984-ben az Apple Macintosh marketingje csődöt mondott. Hiába volt náluk a legújabb és legfejlettebb számítógép az emberek túl drágának találták, még a vállalati felhasználókat sem tudták megfogni. Steve Jobs egy évre a zuhanás után eladta Apple részvényeit, és kiszállt a cégből, a pénzből pedig létrehozta a következő vállalkozását, a NeXT-et. Tíz év szünet után visszatért az addigra a csőd közeli állapotban lévő Apple-hez. Jobs második nekifutásra sikerre vitte a vállalatot. 1998 végére az eladások 5,9 milliárd dollárra ugrottak

  1. J.K. Rowling nevét ma már a világ minden táján ismerik hála a Harry Potter könyvek sikerének. Bár megalkotott egy komplett varázsló világot, saját története nem kezdődött mesébe illően. Egyedülálló szúlőként egy egerekkel teli lakásban élt kislányával, a regényt pedig esti mesének szánta a nehéz napok átvészeléséhez. A nagy áttörés előtt 12 kiadó utasította el a Harry Potter könyveket, mondván, hogy túl szövevényes a történet.

 

  1. Akio Morita és Masaru Ibuka, a  Sony alapítói először egy rizsfőző szerkezettel szerették volna meghódítani a piacot 1945-ben, de mivel a termék rossz volt és főzés helyett elégette a rizst alig 100 db-ot tudtak eladni belőle.

 

  1. Ki hinné, hogy a Disney birodalomnak is akadtak problémái. Walt Disney 1922-ben alapított meg első stúdióját, ami 1923-ban csődbe is ment.  Másodszori nekifutás után 1937-benA Hófehérke és a hét törpe sikere előtt is megérintette a csőd szele Disney-t és az rossz nyelvek azt rebesgetik Disneyland megalapítása közben is komoly üzleti nehézségekkel küzdött. Pengeélen táncolt nem is olyan rövid ideig.

 

A Vezetői Reggelikre olyan előadókat hoztunk el nektek, akik elmesélik, hogyan kell felállni a padlóról és (ha muszáj) újrakezdeni mindent előröl. Megoldásra buzdítanak a kifogások helyett.

 

Július 13. :  Mi Nem Adjuk Fel, ti se tegyétek!

Papp Szabolcs - Nem adom fel alapítvány szóvivője 

 

Július 27. : Fordíts hátat a félelmeidnek!

Küllői Péter - Bátor Tábor Alapítvány elnöke

 

Ott találkozunk!

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.