BIX Magazin
2019-02-17
Török László: A közös cél fontossága
2017-06-26
-
Hajba Máté

A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.

Milyen egy jó vezető?

Az én felfogásom szerint a vezetés: élni többletlehetőséggel, vállalni többletfelelősséget azért, hogy az ember többlethatást gyakorolhasson másokra, a közösségre, a környezetre. Azt csak a laikus gondolja, hogy a vezetés önmagában feltétlenül örömteli dolog, ez nem mindig van így. A könyvemben is ezzel foglalkozom: a vezetés csak akkor öröm, ha sikerül maradandót alkotni, úgy, hogy közben a vezető ember marad. Ne egy hatalmi mámorban ússzon, és ne úgy gondolja, hogy neki alárendeltjei vannak, hanem legyen együttműködő valamilyen cél érdekében. A vezetőnek – feladatát tekintve – nyilván a jövőkép formálásában nagyobb szerepe van, mint a munkatársaknak, a végrehajtásban viszont valamennyien szolgálatot teljesítenek.

Miként tudja egy jó vezető elérni, hogy az emberek egymással jól tudjanak együtt dolgozni?

Elsősorban nem arra van szükség, hogy utasításokat adjon a vezető, hanem hogy közös cél legyen az emberek előtt, amit magukénak éreznek. Akkor van az, hogy ők maguk el akarnak érni valami: nem önmagában az utasítást akarják kipipálni, hogy ne lehessen fülön csípni őket, hanem van egy cél, és ha ezt világosan látják, akkor ők maguk is többletenegiákat mozgósítanak, mert a cél a sajátjukká válik. Ezt kell elérni, ehhez együttműködésre, világos beszédre, nyílt kommunikációra és felhatalmazásra van szükség. Ha valaki látja a célt és úgy alakulnak a körülmények, hogy közben másként kell végrehajtani a feladatot, mint ahogy esetleg egy adminisztratív utasításban szerepelne, akkor legyen lehetősége és bátorsága, hogy meghozza a jobb döntést. Ehhez nyilván összeszokottság és hatalmas felkészültség kell, hiszen csak akkor lehet így delegálni.

 

Milyen történetek határozták meg az életedet?

Elsősorban kulcsszereplők, és nem a történetek hatnak ránk hosszútávon: olyan emberek, akik valamilyen nagy hatást gyakoroltak ránk. Nyilván ezek a hatások történetek során keletkeztek, ezeken keresztül jutnak érvényre, de azért mindenképpen a kulcs-embereket jelölném meg, mint meghatározó tényezőket. Úgy gondolom, ilyen nyilván a család, legalább is bizonyos családtagok, egyes barátok és gyakran a vezetők, mivel a vezetőnek nagy hatása van a közösségekre. Először tehát emberekre gondolnék, utána a történetekre, miközben mélyen elismerem, hogy az emberek jelleme emlékezetes történeteken keresztül válik kitapinthatóvá. Embereket történeteken keresztül lehet jól bemutatni. Ezért van jelentősége a történeteknek, de szerintem az ember és az emberi kapcsolatok a lényeg.

Mi az, amire a legbüszkébb vagy?

Arra, hogy többször sikerült jó csapatot építeni, és olyan emberekkel együttműködni, akikkel közösen nagy dolgot sikerült végrehajtani. Egyéni nagy sikerekről szerintem kevésbé lehet beszélni egy vezető esetében, elsősorban a közösség sikerét lehet említeni. Ha egy konkrétumot kellene mondani, akkor példaképpen említhetem a CIB-Inter-Európa fúziót, amit fél év alatt teljes mélységében lebonyolított a csapat, amihez több száz ember teljes együttműködésére volt szükség. Önmagában ez a projekt 230 emberévnyi munka volt. Ezek olyan dolgok, hogy részesének lenni bármilyen szerepben szerintem nagy dolog, és nagy ajándék, de nem egy egyéni győzelem, hanem egy közösség sikere.

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.