BIX Magazin
2019-02-17
Vajon min múlik a siker 2018ban? Egy tényező mind felett!
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója

Ha egyetértünk azzal az állítással, hogy legtöbbször olyan dolgokról beszélünk, ami fontos számunkra, akkor érdemes feltenni a kérdést, hogyan váltak ezek a kifejezések, illetve egészen pontosan a kifejezések mögött rejlő tartalmak ennyire fontossá?

Mit jelent?
Networking Kapcsolati háló bővítése
Review Visszajelzés/értékelés: a közösségi bizalom mérőszáma
Mastermind Együtt gondolkodás, tudás, tapasztalat megosztás
Engagement Elkötelezettség, a munkatársak, partnerek elkötelezettsége
Collaboration Bevonódás, együttműködés, együtt cselekvés

Ahhoz, hogy megértsük, miért ennyire fontosak a fenti kifejezések, keressünk bennük közös pontokat, talán így közelebb jutunk a lényeghez.

Közös pont: a kapcsolat

Lehet, hogy több közös pont van a fentiekben, de az mindenképp szembetűnő, hogy a kifejezések mindegyike azzal foglalkozik, hogyan bővítjük, működtetjük, hogyan hozzuk ki a legjobbat a cégen belüli vagy a cég és a piac közötti kapcsolatainkból.

És valóban, ma a kapcsolataink jelenti a legnagyobb potenciált egy cég fejlődésében, hiszen a kapcsolataink dönteni fognak arról, hogy mennyi erőfeszítést kell tennünk egy-egy eredmény eléréséhez.

Ha a kapcsolataink minősége rossz, az cégen belül rossz hangulathoz, csökkenő teljesítményhez vezet, a piacon pedig kevesebb megrendelőhöz, több reklám, sales költséghez.

Cégvezetőként mindenki arra vágyik, hogy minőségi kapcsolatai legyenek, hiszen az elkötelezett munkatársakat, jó teljesítményt, az ügyfelek szeretetét, továbbajánlását eredményezi.

Új erőforrás bevonása vagy hatékonyság növelés?

Az üzletben rendkívül kiélezett a verseny. Előfordul, hogy a versenytársunk nagyobb csapattal, jobb eszközállománnyal, szebb irodákkal, nagyobb marketing büdzsével rendelkezik, és pillanatnyilag előttünk van a piacon, így meg kell keresnünk azokat a területeket, ahol nem csak fel tudjuk venni a versenyt, de előnyt is tudunk építeni.

Olyan is előfordulhat, hogy az élen vagyunk, és de pontosan tudjuk, hogy ez nem marad örökké így, ha nem növeljük a tempót, nem szakítjuk le a többieket.

Ahhoz, hogy előre lépjünk, két út van. Az egyik, hogy új erőforrásokat vonunk be, a másik, hogy növeljük a jelenlegi erőforrásaink hatékonyságát.  Egy cégvezető számára a hatékonyság jelentőségét nem lehet túl hangsúlyozni.  

A spártai harcosok csak 300an voltak, de képesek voltak megállítani az egyes becslések szerint akár 250.000 főre rúgó perzsa sereget.

A kapcsolataink minőségének tudatos fejlesztése, ma egyet jelent potenciál növekedésével, a versenyelőnnyel.

Ez az a terület, ahol belátható befektetéssel rendkívüli eredményeket lehet elérni cégen belül és kívül, és akkor ne feledkezzünk meg arról. Egy cégnél, ahol a kapcsolatok jól működnek, az emberek jól érzik magukat, a folyamatok gyorsak, egyszerűek, a piac szereti és elismeri a céget, új megrendelők érkeznek, a vezető önbizalma nő.

Minden, amire egy cégvezető vágyik. 

A fenti mondatban szinte minden benne van, amire cégvezetőként vágyunk, és egyben magyarázat is arra, miért szerepelnek a fenti szavak olyan sűrűn a beszélgetéseinkben. Mert érezzük, hogy fontos. Tudjuk, hogy fontos. Azért fontos, mert a hatékonyságunk, a sikerünk múlik rajtuk, végső soron az, hogy vezetőként jól érezzük-e magunkat a bőrünkben.

Ez így nem elég.

Ahogy évi egy edzés nem elég ahhoz, hogy sikerrel készüljünk fel az olimpiára, egy-egy cikk elolvasása nem sokat segít abban, hogy éljünk a lehetőséggel. Szükség van arra, hogy rendszeresen és tudatosan foglalkozzunk a kapcsolatainkkal. Megértsük, hogyan működnek, és fejlesszük magunkat, a vezetőinket, a munkatársainkat.

A legnagyobb lehetőség abban van, ha körülvesszük magunkat olyan emberekkel, akiknek a fentiek szintén fontosak, és következetesen, folyamatosan és együtt fejlődünk.

A Bizalmi Körben ezért dolgozunk 6 éve. Megértettük, hogy a kapcsolatok fejlesztésében van a legnagyobb versenyelőny, és folyamatosan teszünk azért, hogy az arra fogékony vállalkozóknak ezt a lehetőséget egyre jobb, hatékonyabb formában adhassuk oda az üzleti élet minden területén.

A piacon vannak részmegoldások, azonban sajnos sok a félremagyarázás, és a tévedés is. Elég ha arra gondolunk, hogy a kapcsolatépítést sokan üzletszerzésként értelmezik. Ezzel a valódi vezetőket elidegenítik, és a valódi lehetőségekről lemaradnak.

Hogy mi a valódi megoldás, és mik a kapcsolatépítés kulcsai 2018-ban, azzal pénteken jelentkezünk.

Tetszett? Oszd meg:


bix logo
Ez még érdekelhet
2018-01-23
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Kiindulásként fontos rögzíteni, vezessünk bármilyen vállalkozást, az kizárólag a kapcsolatainkon keresztül nyer értelmet. 
2018-01-08
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Networking, review, mastermind,  engagement, collaboration. Divatos kifejezések, melyek ma már a legtöbb üzleti beszélgetésben szerepelnek, pedig néhány éve még alig tudtunk róluk valamit.
2017-12-17
-
Hajba Máté
Vége a találgatásoknak. Az elmúlt hetek, hónapok arról szóltak, hogy a Bizalmi Kör egy korszak határához ért. Ilyen időszakokban a döntések súlya megnő, hiszen jó megoldásokkal nagyot léphet előre a cég, míg a rossz döntések hátravethetik akár évekre. Érdekel, merre megyünk tovább?   
2017-11-19
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Vannak dolgok, amik a szemünk előtt történnek. Látjuk őket, valahol a tudatunk mélyén észleljük, de nem gondolunk bele a valódi jelentőségükbe, pedig sokszor a különbséget jelentik siker és kudarc között.   
2017-11-17
-
Habis Melinda
Ahogy korábbi cikkünkből kiderül, ha hosszú távon ér minket jelentős munkahelyi nyomás, az könnyen túlterhelhet minket lelkileg,  szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a motiválatlansághoz, érzelmi egyensúlyunk felborulásához vezető útra. 
2017-10-16
-
Habis Melinda
Az ember azt gondolhatná, hogy ha jól megy az üzlet, egyre több az elégedett ügyfél, szépen emelkedik a bevétel az örömmel tölt el bennünket. Hogyan lehet az, hogy hosszú távon mégis negatívan hat ránk ez a változás?
2017-09-28
-
Bencze Melinda
Minden üzleti vállalkozásnak akkor van létjogosultsága, ha profitot termel. Az ügyvezetőnek/cégtulajdonosnak pedig ennek mértéke különösen fontos. Adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy magasabb legyen ez a nyereség?
2017-09-20
-
Bencze Melinda
Az Airbnb szálláshely szolgáltatás 2008-ban lépett az online piactérre. A működési elv egyszerű: a felületre bárki feltöltheti a kiadó szobája (netán szobájának egy része), vagy lakása, háza adatait, és a világ bármely táján élő böngésző lefoglalhatja ezt tetszőleges – nyilván a kiadónak is megfelelő – időintervallumra.
2017-08-09
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Szeretsz egyszerre több dolgot csinálni? Jobb lesz, ha gyorsan abbahagyod! Mondjuk is, hogy miért!
2017-08-04
-
SuperAdmin
Gondoltál már arra, hogy akár kedvenc kávézódban is összefuthatsz céged következő jelentős ügyfelével.
2017-08-04
-
SuperAdmin
8 jel, ami után azonnal húzd be a kéziféket.
2017-08-04
-
SuperAdmin
Teljesen mindegy hány éves vagy és mennyi tapasztalat áll mögötted, ezeket a tulajdonságot mindig a hasznodra vállnak.
2017-07-25
-
SuperAdmin
Ahol megtanulhatod üzleti erőforrásként használni a bizalmat.
2017-06-30
-
SuperAdmin
Hat történet, amiből erőt meríthetsz a folytatáshoz.
2017-06-26
-
Hajba Máté
A vezető feladatairól, motivációról, sikerekről és történetekről Dr. Török Lászlóval, a TabuLator Management Consulting alapítójával beszélgettünk.
2017-06-06
-
Gangel Péter - A Bizalmi Kör alapítója
Interjú a Business & Café blog szerzőivel
2017-05-25
-
SuperAdmin
Te mennyire vagy jártas a vállakozók dzsungelében?
2017-05-17
-
Hajba Máté
Miért éri meg hosszútávon egy cégnél maradni? Miért fontos az ígéretek megtartása? Mire figyeljenek a jővő vállalatai? Keleti Józseffel,  a Bisnode D&B Magyarország Kft ügyvezető igazgatójával beszélgettünk motivációról, trendekről és persze a bizalomról.
2017-05-11
-
Hajba Máté
Mikor sikeres vállalkozásokról beszélünk, az embereknek általában a netes és tech multik, Google, Facebook, vagy Apple jut eszükbe. A globális, nagyvárosi cégek mögött azonban megbújnak más sikertörténetek is
2017-04-12
-
Gárdos Réka
Napjaink világa egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy a szükség. Egy ilyen csoda a következő történet.